Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Regula U21 din Liga 1, apreciată în afara ţării! "S-au descurcat bine, iar acum culeg roadele!"

Regula U21 din Liga 1, apreciată în afara ţării! "S-au descurcat bine, iar acum culeg roadele!"

Superliga

Comentarii

Regulă U21 din România a fost intens contestată de mai multe cluburi din Liga 1.

FRF obligă echipele din primul eşalon al fotbalului românesc să introducă în teren, la startul meciului, cel puţin doi jucători care sunt eligibili pentru echipa naţională de tineret. Chiar şi aşa, un străin din campionatul românesc a apreciat această regulă. 

Antoni Ivanov, mijlocaşul în vârstă de 25 de ani legitimat la Universitatea Craiova, care a evoluat în ultima parte a sezonului trecut la FC Voluntari, sub formă de imprumut, consideră că fotbalul românesc are de câştigat de pe urma acestei reguli. 

El a dat exemplu regula impusă de Federaţia Română de Fotbal şi s-a arătat dezamăgit de fotbalul din Bulgaria la nivel de copii şi juniori. 

"Dacă aş primi o ofertă din Bulgaria, m-aş gândi de două ori. La echipele la care am fost, mai ales când eram junior, am văzut lucruri pe care nu trebuia să le văd. Am avut probleme cu antrenorii sau părinţii, care încercau să-şi impună copiii în echipă. Am avut perioade în care nu jucam. De aceea sunt dezamăgit de fotbalul din Bulgaria, pentru că nu ne creştem copiii. D-asta îi felicit pe români, ei încearcă să facă asta şi să investească în viitor.

În timp, vor demonstra că au făcut un lucru bun prin promovarea juniorilor. Se pune mult accent pe cei tineri şi se încearcă integrarea lor încă de la vârste fragede, existând deja o regulă prin care echipele sunt obligate să aibă la start doi jucători U21. S-au descurcat bine şi la Campionatul European de tineret, iar acum culeg roadele.

Nu mi-a fost uşor în România, dar m-am obişnuit să mă descurc singur şi să fu serios. Cel mai mare sprijin mi-a fost acordat de antrenorii pe care i-am avut, care au un stil diferit faţă de tehnicienii bulgari. M-au impresionat imediat şi am învăţat multe despre fotbal, mai ales despre jocul ofensiv", a declarat Ivanov, pentru Sportal.

Ivanov mai are contract cu Universitatea Craiova până pe 20 iunie 2022, iar în carieră a mai evoluat pentru echipe precum Ludogorets II, Akademik Svishtov, Spartak Pleven, FC Sozopol, Montana, Septemvri Sofia şi Gaz Metan Mediaş. 

Afla mai multe despre: ivanov 

viewscnt
Articole similare