Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Regula U21" - din nou subiect de polemică. Luis Niţu, scos imediat după ce a obţinut un 11 metri: "Nu mai certaţi antrenorii, ci pe cei care au dat voie să fie aşa"

"Regula U21" - din nou subiect de polemică. Luis Niţu, scos imediat după ce a obţinut un 11 metri: "Nu mai certaţi antrenorii, ci pe cei care au dat voie să fie aşa"

Gaz Metan Mediaș

Comentarii

"Regula U21" este un necontenit subiect de polemică în fotbalul românesc. Unii susţin că este o regulă absurdă şi că ar trebui revocată, alţii spun că era de ajuns un singur jucător care să se încadreze în criteriile naţionalei de tineret, şi prea puţini care susţin care sunt pro-regula actuală, cu doi jucători U21 în teren. Cei din ultima categorie sunt şi ei împărţiţi, la rândul lor, după ce autorii regulamentului au permis apariţia unei hibe, nestipulând cât timp ar trebui să stea pe teren cel de-al doilea jucător pe teren. Aşa au apărut schimbări în primele...secunde ale meciurilor.

Luni seară, la partida dintre Gaz Metan Mediaş şi FCSB, antrenorul gazdelor, Gheorghe Mulţescu l-a scos din teren pe tânărul Luis Niţu, jucător care se încadrează în limitele regulii U21, imediat după ce acesta a obţinut o lovitură de la 11 metri. Practic, n-a contat absolut deloc faptul că tânărul atacant a avut un început de meci bun. Absolut deloc. L-a introdus pe portughezul Ricardo Valente, în minutul 15, care a şi reuşit să marecheze în poarta roş-albaştrilor, în minutul 60.

Fostul internaţional român, Basarab Panduru, prezent în cadrul emisiunii "Minutul 91" de la Telekom Sport, este de părere că pentru astfel de schimbări, în primele minute ale jocurilor, nu sunt vinovaţi antrenorii, ci Federaţia Română de Fotbal, în frunte cu preşedintele Răzvan Burleanu, oameni care au permis ca această hibă să fie speculată la maximum în Liga 1, astfel încât fotbalul românesc a ajuns subiect de "caterincă" în presa internaţională.

"Cred că a fost norocul lui că a obţinut penalty. Nu trebuia să iasă după părerea mea. Aşa procedezi. Tu de la început ai procedat aşa, nu ai avut nicio încredere în jucătorul ăla. Nu ai nicio treabă dacă joacă bine sau nu bine, pentru că tu nu faci jocul cu Luis Niţu, faci jocul cu celălalt jucător care trebuia ă intre. Pe tine nu te interesează niciun Luis Niţu. Tu nu îl scoţi după 2 minute pentru că ai auzit că ai auzit că în România s-a întâmplat să îl scoată după un minut, două, şi lumea a sărit cu gura pe acel antrenor. Lumea nu trebuie să sară pe niciun antrenor cu gura, trebuia să sară pe cei care au dat voie să se întâmple aşa ceva. Ţii minte ce am zis eu. Puneţi mâna măcar acum, dacă s-a greşit asta, puneţi mâna şi obligaţi al doilea jucător să stea 45 de minute pe teren. Atunci nu mai veni să cerţi antrenorul, îl cerţi pe Ionuţ Badea că scoate jucător în minutul 2, pentru că tu i-ai dat posbilitatea să facă aşa ceva. Şi dacă nu sunt premiaţi trebuie să îl scoată. Noi trebuie să facem ce trebuie, să îi dăm 45 de minute celui de-al doilea jucător", a declarat Basarab Panduru, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare