Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Regula "U21", lăudată de un fotbalist străin din Liga 1. "Ajută mult jucătorii tineri. Fotbalul românesc va ajunge la un nivel mai bun"

Regula "U21", lăudată de un fotbalist străin din Liga 1. "Ajută mult jucătorii tineri. Fotbalul românesc va ajunge la un nivel mai bun"galerie foto

Fotbal

Comentarii

Fundaşul stânga sloven Milan Kocic, legitimat la FC Voluntari, a lăudat regula "U21" din Liga 1, într-un interviu acordat presei din ţara sa natală.

Milan Kocic a ajuns la FC Voluntari vara trecută. Fotbalistul în vârstă de 30 de ani a mai trecut, în cariera sa, pe la echipe precum TSV Harberg (Austria), Rudar Velenje (Slovenia), Aluminij (Slovenia), Bohemians 1905 (Cehia), Panionios (Grecia), iar acum se luptă să o salveze de la retrogradare pe FC Voluntari. Până în momentul în care pandemia a blocat sportul în România, Kocic avea strânse şapte partide ca titular în Liga 1, cinci dintre ele în ultimele şase etape.

În urmă cu zece zile, Milan Kocic a revenit în România, alături de un alt sloven, Andrasz Struna, iar cei doi au fost băgaţi direct în carantină. Zilele următoare vor ieşi şi se vor pregăti în condiţiile speciale impuse de autorităţi. Înainte de a ajunge în România, Kocic a stat de vorbă cu jurnaliştii din ţara sa natală şi a lăudat regula privind introducerea a doi jucători U21 în primul 11, la meciurile din Liga 1. Un lucru rar întâlnit, ţinând cont de faptul că tot mai mulţi conducători de club, dar şi jucători români şi străini s-au plâns că regula le răpeşte şansa de a juca.

Regula "U 21", lăudată de un fotbalist străin din Liga 1. "Ajută mult jucătorii tineri. Fotbalul românesc va ajunge la un nivel foarte bu

Fotbalistul sloven a jucat în campionate precum Slovenia, Grecia, Cehia, iar acum în România. Întrebat care din aceste campionate este mai puternic şi care este diferenţa dintre liga slovenă şi cea română, Milan Kocic a răspuns: 

"Este adevărat, am jucat în mai multe ţări străine. Am jucat cel mai mult şi am avut cel mai bun moment în Cehia. Mi-a plăcut fotbalul de acolo, este o ligă puternică. De asemenea, în Grecia, chiar dacă nu m-am regăsit şi nu am jucat prea multe meciuri. Dacă compar fotbalul românesc şi cel sloven, românii sunt mai tehnici. Se bazează mai mult pe tehnicitate şi pentru asta putem spune că sunt mai buni. În plus, ei lucrează mai bine cu tinerii, iar acest lucru s-a văzut la ultimul Campioant European U21. De asemenea, au şi o regulă conform căreia doi jucători tineri (U21) trebuie să înceapă meciul şi cel puţin unul să-l termine. Această regulă este bună pentru fotbaliştii tineri şi foarte probabil fotbalul românesc va ajunge la un nivel mai bun", a declarat Kocic, pentru snportal.sl.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare