Experiențe împreună.
You are here:

Regulamentul din Formlula 1 poate fi modificat de la anul. Se vor introduce curse sprint pentru calificări

Regulamentul din Formlula 1 poate fi modificat de la anul. Se vor introduce curse sprint pentru calificări

Sporturi

Comentarii

Este nevoie ca 8 din cele 10 echipe de Formula 1 să fie de acord pentru ca această inovaţie să fie acceptată şi să fie introdusă din noul sezon.

Din sezonul viitor sunt şanse mari ca regulamentul din Formula 1 să capete modificări serioase. Organizatorii competiţiei vor să introducă curse sprint pentru a se stabili poziţiile în grila de start de la începutul unei curse.

Această soluţie vine pentru a dinamiza competiţia şi pentru a face calificările mai atractive. Calificările vor înlocui sesiunea a 2-a de antrenamente iar în următoarea zi va avea loc o cursă mai scurtă în care piloţii vor parcurge o treime dintr-o cursă propriu-zisă. Ordinea la cursa principală va fi stabilită de cursa sprint la care vor participa piloţii cu o zi înainte. Cursele de sprint vor oferi şi puncte în clasament primilor 8 clasaţi.

Este nevoie ca 8 din cele 10 echipe de Formula 1 să fie de acord pentru ca această inovaţie să fie acceptată şi să fie introdusă din noul sezon. Dacă va trece, noul format va fi mai întâi experimentat pe 3 curse (Canada, Italia, Brazilia), urmând ca el să intre în vigoare permanent în cazul în care rezultatele sunt unele favorabile.

Articol postat de ANDREI BADEA

viewscnt
Articole similare
Victor Piturca construieste un complex imobiliar langa Catedrala Mantuirii Neamului. Cat costa un...