Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Regulamentul din Formlula 1 poate fi modificat de la anul. Se vor introduce curse sprint pentru calificări

Regulamentul din Formlula 1 poate fi modificat de la anul. Se vor introduce curse sprint pentru calificări

Sporturi

Comentarii

Este nevoie ca 8 din cele 10 echipe de Formula 1 să fie de acord pentru ca această inovaţie să fie acceptată şi să fie introdusă din noul sezon.

Din sezonul viitor sunt şanse mari ca regulamentul din Formula 1 să capete modificări serioase. Organizatorii competiţiei vor să introducă curse sprint pentru a se stabili poziţiile în grila de start de la începutul unei curse.

Această soluţie vine pentru a dinamiza competiţia şi pentru a face calificările mai atractive. Calificările vor înlocui sesiunea a 2-a de antrenamente iar în următoarea zi va avea loc o cursă mai scurtă în care piloţii vor parcurge o treime dintr-o cursă propriu-zisă. Ordinea la cursa principală va fi stabilită de cursa sprint la care vor participa piloţii cu o zi înainte. Cursele de sprint vor oferi şi puncte în clasament primilor 8 clasaţi.

Este nevoie ca 8 din cele 10 echipe de Formula 1 să fie de acord pentru ca această inovaţie să fie acceptată şi să fie introdusă din noul sezon. Dacă va trece, noul format va fi mai întâi experimentat pe 3 curse (Canada, Italia, Brazilia), urmând ca el să intre în vigoare permanent în cazul în care rezultatele sunt unele favorabile.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare