Experiențe împreună.
You are here:

Reguli diferite la JO de la Tokyo! Ce au decis organizatorii

Reguli diferite la JO de la Tokyo! Ce au decis organizatorii

Jocurile olimpice

Comentarii

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care se deschid la 23 iulie, au decis, luni, să permită spectatorilor locali să asiste la întreceri în limita a 50 la sută din capacitatea fiecărei arene, dar nu mai mult de 10.000 de persoane, informează AFP.

Competiţiile ar putea avea loc totuşi cu porţile închise, dacă infecţiile cu noul coronavirus se vor înmulţi in nou în Japonia, au precizat organizatorii, într-un comunicat.

În martie, organizatorii luaseră decizia - fără precedent în istoria olimpică - de a interzice sosirea fanilor din străinătate, din cauza unui risc sanitar considerat prea mare.

Cinci părţi au fost implicate în întâlnirea online de luni: Comitetul de organizare Tokyo-2020, guvernul japonez, guvernul metropolei Tokyo, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) şi Comitetul Paralimpic Internaţional (IPC).

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a declarat că peste 80 la sută dintre cei care vor locui în satului olimpic vor fi vaccinaţi, precum şi aproape 80 la sută dintre jurnalişti.

Jocurile Olimpice sunt programate în perioada 23 iulie - 8 august, iar Jocurile Paralimpice, în perioada 24 august - 5 septembrie. O decizie privind spectatorii la Jocurile Paralimpice va fi luată la 16 iulie, au menţionat organizatorii, luni.

 

viewscnt
Articole similare
Ce cadou i-a adus Ion Țiriac Simonei Halep cu ocazia zilei de naștere. Miliardarul, primele...