Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reîncepe Liga 1! Reacţiile de la FCSB şi U Craiova după anunţul făcut de Klaus Iohannis: "Aşteptam să vină această veste"

Reîncepe Liga 1! Reacţiile de la FCSB şi U Craiova după anunţul făcut de Klaus Iohannis: "Aşteptam să vină această veste"

Superliga

Comentarii

Preşedintele Klaus Ionannis a anunţat că starea de urgenţă nu va fi prelungită şi, după data de 15 mai, se va intra în stare de alertă. De asemenea, cluburile sportive îşi pot chema sportivii în cantonamente, dar numai în condiţii stricte.

Oficialii de la FCSB şi U Craiova au reacţionat imediat după anunţul făcut de preşedintele ţării. Helmuth Duckadam, preşedintele de onoare de la FCSB, doreşte ca Liga 1 să reînceapă imediat.

„E bine, mă bucur, aşteptam să vină această veste. Chiar mi se pare normal să se înceapă, nu cred că se pune problema de pericol la fotbal. Cred că în trei săptămâni se poate începe campionatul pentru a-l putea termina la timp. 
 
Cinci săptămâni? Atunci să-l amânăm pe anul viitor! Băieţii s-au pregătit individual până acum. O pregătire de trei săptămâni e suficientă. Dacă ar fi cinci săptămâni de pregătire, vom termina sezonul prin iulie şi nu cred că am mai putea termina campionatul. Sunt multe meciuri în play-out, n-am avea cum să terminăm. 

Trei săptămâni sunt suficiente, plus că fotbaliştii nu stau nici acum. Fiecare se antrenază în diverse moduri. Nu putem face meciuri amicale, dar trei săptămâni de pregătire sunt suficiente”, a declarat Duckadam pentru GSP. 

Marcel Popescu, preşedintele de la U Craiova, este însă mai reticent: 

„Era de aşteptat să se ia această decizie. Trebuie să intrăm în normalitatea. Preparatorul fizic are situaţia la zi, cu ce poate face acum, dar trebuie să vadă de poate face după 15 mai. Nimeni nu poate spune acum de cât au nevoie jucătorii pentru a reintra în forma fizică. Trebuie să faci teste atunci pentru a vedea cât durează. Ce se ştie e că trebuie ca până pe 20 iulie să se închidă sezonul pentru a anunţa la UEFA care sunt echipele care merg în cupele europene”, a declarat oficialul oltenilor pentru sursa menţionată anterior. 

Se ridică stare de urgenţă în România. Echipele din Liga 1 îşi pot relua pregătirile. Se trece la stare de alertă

Klaus Iohannis a venit şi cu o veste pentru cluburile sportive din România. După data de 15 mai, sportivii pot intra în cantonamente pentru pregătire, dar numai în condiţii foarte stricte care urmează să fie anunţate. 
”Sportivii de performanţă vor putea în condiţii foarte speciale, care vor fi detaliate de specialişti, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competiţiile decât după o perioadă de pregătire”, a mai spus Klaus Iohannis. 

 

Astfel, echipele din Liga 1, dar şi celelate cluburi sportive, pot începe pregătirile.

Afla mai multe despre: liga 1 

viewscnt
Articole similare