Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

REMEMBER | Astăzi se împlinesc 41 de ani de la primul trofeu obţinut de Craiova în Cupa României

REMEMBER | Astăzi se împlinesc 41 de ani de la primul trofeu obţinut de Craiova în Cupa României
Comentarii

În cea de a 39-a ediţie a Cupei României la fotbal, Craiova a avut un traseu perfect, debutând în această competiţie din faza şaisprezecimilor. Ştiinţa a eliminat echipele Corvinul Hunedoara (1-0), Jiul Petroşani (3-0), UTA Arad (5-0), Rapid Bucureşti (1-0), iar în marea finală a câştigat în faţa echipei Steaua Bucureşti cu scorul de 2-1.

În după-amiaza zilei de 3 iulie 1977. La finala dintre Universitatea Craiova şi Steaua Bucureşti de pe stadionul „23 August” din capitală arbitru a fost timişoreanul Ioan Igna. Antrenorul Ştiinţei de atunci, Constantin Deliu, a aliniat următoarea formula de joc: Boldici – Berneanu, Tilihoi, Ştefănescu, Purima – Donose, Balaci, Beldeanu, Crişan (Negrilă, min. 85) – Cârţu, Marcu (Cămătaru, min. 46). De cealaltă parte, Emeric Ienei a trimis în teren următorii fotbalişti: Moraru – Anghelini, Sameş, Marin, Vigu – I. Ion, D. Ion (Aelenei, min. 59) – Iordănescu, Troi (Zahiu, min. 72), Năstase, Zamfir.

Craiova a învins cu scorul de 2-1, prin goluri marcate de către Ilie Balaci (min. 50) şi Sorin Cârţu (min. 64). Golul de onoare al echipei Steaua Bucureşti a fost înscris de Florin Marin în minutul 78. Astfel, în sezonul competiţional 1976-1977, Universitatea Craiova a obţinut pentru prima oară în istoria sa trofeul Cupei României.

Afla mai multe despre: craiovacupa romanieivictoriesteauaremember 

viewscnt
Articole similare