Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

REMEMBER | Şapte meciuri în şapte zile. Partide nebune din Europa League, alese de Ioan Andone, vor fi revăzute la Telekom Sport

REMEMBER | Şapte meciuri în şapte zile. Partide nebune din Europa League, alese de Ioan Andone, vor fi revăzute la Telekom Sport

UEFA Europa League

Comentarii

Izolarea la domiciliu e complicată pentru toată lumea. Cu ce îţi ocupi timpul, ce faci să nu îţi pierzi minţile într-o perioadă în care ştirile sau discuţiile despre pandemia cu noul Coronavirus ne-au acaparat cea mai mare parte a timpului?

Unii se refugiază în lectură, alţii în filme sau seriale, pentru unii cărora spaţiul le permite, mişcarea este soluţia. O variantă pentru noi ăştia înnebuniţi după sport, ar fi revederea/retrăirea unor meciuri dragi, documentare celebre despre atleţi faimoşi sau răsfoirea unor biografii sau autobiografii celebre.

Dupa trei săptămâni în care am vazut cam tot ce a fost mai bun din ultimele sezoane de Champions League, meciurile fiind recomandate de Panduru, Răducioiu şi Dică, a venit rândul unui alt prieten al Telekom Sport, expertul nostru Ioan Andone, să aleagă şapte partide dintr-o competiţie mai familiară românilor, Europa League.


- Silviu Tudor Samuilă: Domnule Andone, dăm startul săptămânii Europa League. Eu aş începe în forţă, ce părere aveţi?

- Ioan Andone: Păi, hai atunci să vedem. FCSB – Lazio 1-0 în seara asta. Recunosc că sunt fan Lazio. A început să îmi placă echipa asta din momentul în care s-a transferat acolo Ştefan Radu, care însa în meciul de pe Arena Naţională din 2018 nu a jucat. A fost o partidă ciudată pentru o formaţie de Serie A. Italienii sunt de obicei pragmatici, însă au ratat mult în acel joc, iar FCSB a marcat la una dintre puţinele situatii golul victoriei. Cred că merita revăzuta întâlnirea.

- Silviu Tudor Samuilă: Care este recomendarea pentru marţi seara?
- Ioan Andone: O finală de mare calitate, cea din 2019, dintre Chelsea şi Arsenal. A fost meciul lui Hazard şi Pedro, au fost senzaţionali amândoi. Cred că Pedro a cucerit în acel meci al 25-lea trofeu al carierei, o cifră fantastică. Nu mă aşteptam însă la o asemenea diferenţă de scor.

- Silviu Tudor Samuilă: Cu ce continuăm săptămâna?
- Ioan Andone:
Cu un alt meci neaşteptat ca diferenţă de scor şi, mai ales, ca abordare: Atletico Madrid – Marseille 3-0, finala din 2018. Rareori marchează Atletico atatea goluri şi chiar stăteam şi mă întrebam dacă ar mai fi fost la fel de frumos jocul lor, dacă Simeone ar fi stat pe banca tehnică. E clar că munca lui a adus trofeul, dar uneori, când antrenorul este suspendat, echipa poate juca şi o altă partitură şi cred că asta s-a întâmplat atunci.

- Silviu Tudor Samuilă: Am ajuns la seara de joi. De obicei, chiar atunci se dispută partidele de Europa League.
- Ioan Andone:
Propunerea mea pentru joi este un meci senzaţional al CFR-ului, cel contra lui Lazio din acest sezon de la Cluj. Italienii au făcut o primă repriză solidă, nu au dat şanse alor noştri, iar ceea ce s-a întâmplat la pauză nu poate fi decât opera unui antrenor foarte bun. Cred că Petrescu a pus o mare presiune pe jucători în vestiar pentru că doar aşa poate să apară o asemenea schimbare de atitudine. CFR a jucat excelent în repriza a doua, câştigând în final cu 2-1. Meci antologic.

- Silviu Tudor Samuilă: Ne apropiem de finalul săptămânii. Ce urmărim vineri?
- Ioan Andone:
Sevilla – Bilbao 1-2, din 2016, o partidă pe care am urmărit-o de la faţa locului. Ţin minte ce atmosferă fantastică a fost, ce ritm bun a avut întâlnirea şi ce rivalitate teribilă este între Sevilla şi Bilbao. De altfel, nu a fost singurul meci între cele două pe care l-am putut vedea pe stadion. Deşi Sevilla avea o experienţă mai mare europeană, Bilbao a reuşit să facă un meci excelent şi să împingă meciul până la loviturile de la 11 metri.

- Silviu Tudor Samuilă: Soseşte sfârşitul săptămânii. E nevoie de două partide tari.
- Ioan Andone:
Mai întâi aş vrea sâmbătă seara să difuzaţi finala din 2016 dintre Liveprool şi Sevilla. Klopp venise de puţin timp şi încă nu imprimase echipei forţa pe care o vedem astăzi, dar un lucru e de remarcat: a pierdut atunci în faţa Sevillei, un an mai târziu a pierdut finala de Liga Campionilor cu Real Madrid, iar sezonul acesta a fost scos de Atletico. Îţi arată ce forţă au echipele spaniole.

Duminică seara vreau să revedem Lazio – FCSB 5-1. Italienii i-au sufocat pe stelişti în acel meci. De altfel, este extrem de greu să pregăteşti un joc împotriva lui Lazio, pentru că Inzaghi schimbă în permanenţă mijlocul şi atacul. Singurul punct fix sunt cei trei apărători, iar de acolo, Lazio poate juca în 3-4-3 sau în 3-6-1. În acel meci, Immobile a fost de neoprit, marcând trei goluri, dar sistemul utilizat de Simone Inzaghi nu i-a pus probleme doar lui Dică. Vedem ce progrese a realizat Lazio şi după aceea şi tare mult m-aş bucura să castige Scudetto atunci când se va relua Serie A.


Cele şapte meciuri alese de Ioan Andone vor fi difuzate de Telekom Sport, în această săptămână, cu începere de la ora 22:30, după următorul program:

  • LUNI: FCSB - Lazio 1-0 (2018)
  • MARŢI: Chelsea - Arsenal 4-1 (2019)
  • MIERCURI: Atletico Madrid - Olympique Marseille 3-0 (2018)
  • JOI: CFR Cluj - Lazio 2-1 (2019)
  • VINERI: Sevilla - Athletic Bilbao 1-2 (2016)
  • SÂMBĂTĂ: Liverpool - Sevilla 1-3 (2016)
  • DUMINICĂ: Lazio - FCSB 5-1 (2018)

Afla mai multe despre: ioan andone 

viewscnt
Articole similare