Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Renaşterea unei campioane. REMEMBER Halep: "Am renunţat să mă mai gândesc la primul loc"

Renaşterea unei campioane. REMEMBER Halep: "Am renunţat să mă mai gândesc la primul loc"

Tenis

Comentarii

Ascensiunea Simonei Halep a început în 2014. În acel an, la 17 martie, românca şi-a făcut loc până în TOP 5 WTA. De atunci au trecut trei ani şi şapte luni, însă Simona a ieşit din clasamentul primelor cinci jucătoare ale lumii doar nouă săptămâni. Mai exact, nouă din 186.

În plus, locul doi mondial şi l-a păstrat penru 50 de săptămâni. Totul până acum. Halep a învins-o pe Ostapenko şi a urcat pe prima poziţie în clasamentul WTA. A fost a patra şansă a româncei de a deveni lider mondial.

Prima a fost în iunie, chiar împotriva lui Ostapenko, în finala de la Roland Garros. A pierdut atunci în trei seturi, dar nu s-a descumpănit.

"Pot spune că simt un gol în stomac din cauza emoţiilor din această finală. Poate că nu am fost pregătită să câştig, dar sper să mai joc în finală aici în viitor şi să câştig. Este visul meu" , spunea Halep după înfrângerea cu Ostapenko.

 

O poză cât 1000 de cuvinte! BRAVO SIMONA!!!

Posted by Telekom Sport Romania on Saturday, October 7, 2017

La o lună distanţă, Simona primea o nouă şansă de a urca pe primul loc, în sferturile de la Wimbledon. Parcă identic, i-a luat primul set Johannei Konta, dar le-a pierdut pe următoarele. A plecat însă optimistă de la Londra.

"Bineînţeles că unul dintre ţelurile mele este să ajung pe locul unu în lume, aici am mai avut o şansă, aş putea spune că am fost cel mai aproape, dar acest lucru nu mă afectează foarte mult, pentru că mai am mulţi ani de jucat şi voi mai avea şanse. Sunt aproape, deci trebuie să muncesc în continuare" , declara Halep la 11 iulie.

A treia tentativă eşuată a demoralizat-o, însă, pe Halep. În finala de la Cincinnati, a pierdut fără drept de apel în faţa ibericei Muguruza: a luat un singur game în două seturi, iar la final s-a resemnat.

"Să fii numărul 1 în lume este ceva fantastic, la care am încetat să mă gândesc, pentru că am fost foarte aproape de două ori, iar acum mi-am scos asta din minte.  Dacă voi fi capabilă să devin lider mondial şi dacă voi merita, voi ajunge" , spunea Halep la 19 august.

Iar acum chiar s-a întâmplat. După doar o lună şi jumătate, Halep a urcat, în sfârşit, pe locul 1 în clasamentul WTA (DETALII AICI).

Afla mai multe despre: simona halepostapenkoroland garroswimbledonjohanna kontawta 

viewscnt
Articole similare