Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Renata Voracova a părăsit Australia, după ce i-a fost anulată viza! ”Mă simţeam ca în închisoare”

Renata Voracova a părăsit Australia, după ce i-a fost anulată viza! ”Mă simţeam ca în închisoare”

Tenis

Comentarii

Jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova a părăsit Australia, sâmbătă, după anularea vizei sale pentru motive sanitare, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.

Renata Voracova a părăsit Australia, după ce i-a fost anulată viza! ”Mă simţeam ca în închisoare”

Jucătoarea de 38 de ani a fost ţinută în acelaşi hotel ca şi sârbul Novak Djokovici, căruia i s-a interzis intrarea în ţară din cauza statutului său de vaccinare cu o săptămână înainte de Australian Open. Ea a plecat cu un avion din Melbourne în cursul serii de sâmbătă.

Ea a fost în acelaşi caz cu Djokovici: nevaccinată împotriva Covid, i se acordase o scutire de la regulile anti-Covid în vigoare în ţară de către Federaţia Australiană pentru a putea veni să joace Australian Open, după ce a contractat virusul la sfârşitul anului trecut.

Dar, la fel ca în cazul numărului 1 mondial, autorităţile i-au refuzat intrarea, considerând că motivul său de scutire nu îndeplineşte condiţiile stricte de intrare pe teritoriu impuse în cadrul luptei împotriva Covid-19.

Ea a vorbit despre situaţia ei, în interviuri acordate publicaţiilor DNES şi Sport.

"Sunt într-o cameră şi nu pot merge nicăieri. Îmi pot deschide fereastra doar câţiva centimetri. Sunt paznici peste tot, inclusiv sub fereastra mea, ceea ce este destul de ciudat. Poate or crede că o să sar şi fug”, a adăugat ea, numindu-şi hotelul drept "un fel de cămin îmbunătăţit".

"Mi se aduce mâncare şi este un paznic pe hol. Totul este porţionat. Mă simt un pic ca în închisoare”, a adăugat specialista  la proba de dublu, în vârstă de 38 de ani.

Ministerul de Externe ceh a anunţat că protestează faţă de reţinerea sportivei, dar că aceasta a acceptat să părăsească ţara şi să nu participe la Australian Open care începe luni, 17 ianuarie.

Afla mai multe despre: renata voracova 

viewscnt
Articole similare