Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Replica lui Novak după ce Ana Maria Popescu a tras semnalul de alarmă la Tokyo: "Dacă bugetul era mai mare, tot nu câştiga medalia de aur"

Replica lui Novak după ce Ana Maria Popescu a tras semnalul de alarmă la Tokyo: "Dacă bugetul era mai mare, tot nu câştiga medalia de aur"

Jocurile olimpice

Comentarii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a dat replica, după ce Ana Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a tras un semnal de alarmă în privinţa bugetului Federaţiei Române de Scrimă.

Replică pentru Ana Maria Popescu după argintul de la spadă

"Sper ca de data asta să fie suficient şi să nu se mai spună Brânză a pierdut aurul. Sper ca medalia asta să cântărească suficient, cât să asigure un buget de bun simţ pentru scrima românească", a declarat sportiva imediat după concurs. Ana Maria Popescu a fost învinsă în finală la spadă şi a rămas cu medalia de argint. A fost prima medalie pentru România la JO de la Tokyo. Ea a pierdut cu sportiva chineză Yiwen Sun, scor 11-10, la tuşa de aur.

Eduard Novak a comentat declaraţia sportivei şi a tras o concluzie dură. El a dat vina pe lipsa de continuitate din scrimă: "După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu cinci milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica", a afirmat Eduard Novak.

Sâmbătă, după finala de la Tokyo, ministrul Tineretului şi Sportului a felicitat-o pe sportivă: “Felicitări din suflet, Ana Maria Popescu! O victorie pe care o meritai, un argint muncit cât un aur, la doar un punct de acesta! Aceasta este realitatea lumii sportului, clipe şi puncte fac diferenţa, uneori pe nedrept. În ochii noştri, argintul tău străluceşte atât de puternic, încât ne aduce lacrimi de bucurie. Îţi mulţumesc, îţi mulţumim şi te iubim!”, a notat Novak pe Facebook.

 

Afla mai multe despre: eduard novakana maria popescu 

viewscnt
Articole similare