Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Replica memorabilă dată de Mourinho celui mai bogat român: "Băi, Ţiriac, asta se întâmplă la noi!" VIDEO

Replica memorabilă dată de Mourinho celui mai bogat român: "Băi, Ţiriac, asta se întâmplă la noi!" VIDEO

Top Story

Comentarii

Ion Ţiriac a vorbit pentru Telekom Sport despre dificultăţile meseriei de antrenor de tenis, aducând în discuţie şi un dialog purtat cu Jose Mourinho, care i-a precizat că, în fotbal şi în sporturile de echipă în general, principala calitate a unui tehnician este reprezentată de capacitatea de a "controla vestiarul".

Ţiriac spune că în tenis se întâmplă des ca jucătorii ajunşi în top să se considere deasupra antrenorului, chiar dacă îl plătesc pe acesta cu sume impresionante.

"I-am făcut pe toţi... Cu tot respectul, dacă există un domeniu în care sunt arogant, megaloman şi fara respect este ăla de antrenor de tenis. Nu cunosc niciunul, în afară de Harry Hopman care a murit şi care mi-a fost antrenor, căpitan de echipa la prima Cupă Davis, când am jucat semifinală în Anglia. M-a fâcut sâ câştig de pe jumătate de teren semifinala aia. Pe jumătate de teren am jucat pentru că aşa a vrut el. Nu l-am plătit, n-am făcut nimic. Era prieten mare cu noi...

Dar restul, nu! Eu! Eu! Începând nu atât de la Năstase, care n-a fost al meu, dar cu Villas, cu Becker, cu Leconte, cu Safin, Ivanisevic... Toţi copiii astia. Nu numarul unu in lume. Ia-l tu pe Djokovic, care Becker i-a fost bun lui Djokovic, ca partener de discuţie. Ia-l pe Djokovic, ia un milion şi du-te acasă!



Jobul, meseria de antrenor de tenis este foarte dificilă. În special dacă ai un jucator mare, în special dacă esti foarte bine platit şi în special daca nu ai personalitatea mai mare decat jucătorul sau jucătorul să fie atât de inteligent şi să îşi dea seama că dacă te-a luat ca antrenor şi te plăteşte în halul ala, atunci ştii mai multe decît el.


Pentru că ce se întâmplă aici. Vorba lui Mourinho... Îi zic, băi, băieţaş... ai 22 (n.r. de jucători) acolo. Ăştia au unul şi nu se descurcă. Zice: "Băi, Ţiriac, la sportul de echipă ăla care controlează vestiarul a făcut treaba deja! Că pe teren ştim toţi cum se desfăşoară".

Ei, la tenis, sport individual. Cum să-i spun eu lui... Nadal, care în buzunarul meu este cel mai mare jucător, cea mai mare personalitate şi îmi ridic căciula! Ca om, a rămas cu picioarele pe pământ. Cum să-i zic lui Nadal... Băi, Rafa... mai jucăm o oră. Din păcate, am ales exemplul greşit că ăla îţi joacă şi încă o oră, încă două, încă trei", a declarat Ion Ţiriac pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mourinhotiriac,  

viewscnt
Articole similare