Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

REPORTAJ EXCLUSIV | Crina Pintea, aşa cum n-ai văzut-o vreodată! ”Fata de la ţară” şi modelul tinerei generaţii: ”Eu ca să obţin ceva în viaţa asta a trebuit să muncesc. Mult!”

REPORTAJ EXCLUSIV | Crina Pintea, aşa cum n-ai văzut-o vreodată! ”Fata de la ţară” şi modelul tinerei generaţii: ”Eu ca să obţin ceva în viaţa asta a trebuit să muncesc. Mult!”galerie foto

Special

Comentarii

Iubitorii sportului o cunosc pe Crina Pintea drept ambiţioasă, puternică, energică şi extrem de valoroasă. Geanina Iacob şi emisiunea Zoom Sport au încercat să oferte tuturor iubitorilor handbalului şi o altă faţă a uneia dintre cele mai bune handbaliste ale lumii pe poziţia sa. A ieşit un reportaj impresionat, pe care vă invităm să-l urmăriţi mai jos.

De sărbători, pare să fie în general linişte. E atâta linişte, încât nimeni şi nimic nu tulbură acest Crăciun resemnat şi mîlc. Zoom Sport a avut puterea să facă zgomot. Invitata Geaninei Iacob, Crina Pintea a oferit un interviu special postului nostru de televiziune şi s-a prezentat probabil altfel decât o ştie şi percepe toată lumea.

”Făceam  foarte multe lucruri atunci când era mică. De multe ori când văd copiii de astăzi cum sunt....eu la 12-13 ani făceam afaceri, vindeam lucruri. Eram foarte implicată. Cumpăram brânză cu un pret şi îl dădeam cu alt preţ. Aş putea spune că eram omul de bază. Umblam prin sat la foarte mulţi oameni. Munceam extraordinar de mult, aş zice că am trăit o altă viaţă, sau că astăzi, nu sunt eu. Bărbaţii se dădeau la o parte din calea mea şi îmi spuneau că nu ţin pasul cu mine. La 13 ani îmi amintesc că am mers pe un teren foarte mare, cu multe hectare de lucernă. Ne-am dus vreo 13 oameni să cosim, iar eu eram singura copilă de acolo. Au rămas şocaţi. Eu eram tot timpul la coasă şi la astfel de chestii”

Dacă o întâlneşti pe Crina Pintea, s-ar putea să rămâi, pe cât de mirat, pe atât de vindecat. Handbalista echipei naţionale pare să împrăştie ceva, parcă din ce în ce mai rar în timpurile noastre atât de frenetice şi de dezordonate. Ceva special, degajat printr-un soi de calm aparent inexplicabil, dar perfect înrudit cu înţelepciunea şi autenticitatea. Crina a început târziu handbalul, dar asta n-a împiedicat-o să ajunga una dintre cele mai bune sportive din lume pe postul ei.

”Acasă, eram omul de bază. Mergeam cu căruţa, da. Pe toate dealurile, prin locuri pe unde nu ajungea nimeni şi cumpăram cu un preţ, iar tata vindea la un alt preţ. Făceam şi noi bani, ca să avem cu ce ne descurca. Noi dacă ne doream ceva, trebuia să muncim pentru acel ceva. Eram destul de bărbată”

Mărturisirea sinceră, dar plină de încărcătură a Crinei valorează mult. Şi spune multe, despre omul care conduce de multe ori atacurile naţionalei României. Tot ce a obţinut în viaţă a obţinut cu greu şi nu, nu se fereşte niciodată să vorbească despre felul chinuit în care a făcut pasul spre elita handbalului românesc.

”Fata de la ţară” aşa cum chiar ei îi place să-şi spună, Crina s-a deschis vreme de minute bune în faţa colegei noastre, Geaninei Iacob, iar materialul pe care îl veţi urmări mai jos face parte din colecţia de momente unice oferite de Zoom Sport în ultimii ani.

Volubilă, timidă, educată şi sinceră, Crina Pintea pare monumentală şi discretă în aceeaşi măsură. Are toate argumentele pentru a fi considerată un star al handbalului european, dar modestia plecată din copilăria sa deloc facilă adaptată, cumva, ruralităţii băcăuane, o transformă într-un sportiv care poate juca oricând rolul de model pentru cei mai tineri.

Proba cea mai recentă e acest interviu superb, laconic, curajos şi lipsit de zgomot, pe care îl puteţi urmări mai jos.


 

Afla mai multe despre: zoom sportcrina pinteageanina iacob 

viewscnt
Articole similare