Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reportaj EXCLUSIV cu Diana Belbiţă înaintea luptei din UFC. Drumul spre îndeplinirea greutăţii optime, pas cu pas | VIDEO

Reportaj EXCLUSIV cu Diana Belbiţă înaintea luptei din UFC. Drumul spre îndeplinirea greutăţii optime, pas cu pas | VIDEOgalerie foto

Sporturi americane

Comentarii

Diana Belbiţă (24 de ani) este mai montată ca niciodată să scrie istorie pentru România. În această noapte, luptătoarea stabilită în Canada vrea să aducă prima victorie „tricoloră” în UFC, cea mai importantă promoţie de MMA din lume. Înaintea confruntării cu Liana Jojua, Belbiţă a trebuit să treacă de proba cântarului. Site-ul telekomsport.ro a luat legătura cu Diana şi a obţinut imagini exclusive de la pregătirea draconică prin care a trecut pentru a intra în categorie (125 lb / 56,7 kg).

Diana Belbiţă e hotărâtă să îşi ia revanşa după ce a debutat cu stângul în UFC. În octombrie 2019, românca a fost învinsă la puncte de englezoaica Molly McCann. Acum, în faţa „Prinţesei Războince” va sta Liana Jojua, o gruzină în vârstă de 25 de ani. Cele două sunt adversare pe cardul preliminar al evenimentului „UFC on ESPN: Kattar vs. Ige”, din Abu Dhabi, la categoria flyweight (125 lb / 56,7 kg).

Pentru a fi în parametri, Diana Belbiţă a slăbit 13 kilograme. Această performanţă a fost reuşită în ultimele două luni, dar nimic nu a fost mai impresionant decât dimineaţa zilei în care a avut loc proba cântarului, atunci când, într-un interval de doar câteva ore, sportiva născută la Strehaia a dat jos ultimele patru kilograme (9 lb).

Întreg procesul de slăbire a fost filmat în detaliu chiar de către Diana Belbiţă, ajutată de partenerul ei de antrenament, Kyle „The Monster” Nelson şi poate fi urmărit în videoclipul de mai jos.

După ce a trecut cu brio de proba cântarului, Diana Belbiţă a stat faţă în faţă cu adversara ei, Liana Jojua. Gruzina, poreclită „Lupoaica”, are zece meciuri în palmares, dintre care şapte victorii şi trei înfrângeri. În schimb, românca beneficiază de o experienţă mai mare, 13 succese şi cinci eşecuri.

Îndeplinirea categoriei pentru meciul cu Liana Jojua nu a fost singura încercarea grea pe care a trebuit să o treacă Belbiţă. Drumul din Canada până în Abu Dhabi a fost unul extrem de lung şi plin de teste pentru coronavirus.

„Duminică dimineaţă am zburat din Toronto până în Las Vegas, acolo unde am facut un test de COVID-19 şi unde am stat în carantină timp de 24 de ore. Luni seară am plecat din Vegas, iar marţi seară, deoarece e diferenţă de fus orar, am ajuns în Abu Dhabi şi am efectuat nu mai puţin de cinci teste până acum, toate negative”, a declarat Diana Belbiţă pentru telekomsport.ro.

Diana Belbiţă, la fel ca Ronda Rousey

Înaintea celui de-al doilea meci din carieră în UFC, Diana Belbiţă şi-a schimbat şi look-ul. După cum se poate vedea în imagini, „Prinţesa Războinică” a adoptat o coafură identică celei pe care o poartă Ronda Rousey, fostă campioană UFC şi WWE.

Cum poţi vedea lupta dintre Diana Belbiţă şi Liana Jojuja de la UFC Fight Night

Cei care dorescă să o urmărească la lucru pe „Prinţesa Războinică” trebuie să descarce aplicaţia ESPN sau aplicaţia UFC Fight Pass. Evenimentul va începe la ora 02:00 (ora României), lupta dintre Belbiţă şi Jojua fiind cea de-a doua de pe cardul preliminar.

material realizat de Cristian Măciucă

Afla mai multe despre: belbitaufc 

viewscnt
Articole similare