Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

REPORTAJ | Faceţi cunoştinţă cu Daria Gănescu, domnişoara de 16 ani care îşi măsoară forţele cu băieţii în cursele moto

REPORTAJ | Faceţi cunoştinţă cu Daria Gănescu, domnişoara de 16 ani care îşi măsoară forţele cu băieţii în cursele moto

Moto

Comentarii

A fost la Telekom Sport şi etapa a 4-a a campionatului naţional de motociclism viteză. Pe lângă piloţii cu vechime şi experienţă de pe circuit am găsit însă şi o curajoasă domnişoară de 16 ani. Daria Gănescu este pilot în cursele de Rookies 600 şi preferă să-şi petreacă week-end-urile pe pistă, decât la plimbări cu prietenii prin oraş.

Ce face o domnişoară de 16 ani pe circuit?


Scapă de stresul cotidian. Am venit la 12 ani, mă dau de la 5 ani, la 12 ani m-am apucat de...(Cum adică de la 5 ani?) La cinci ani m-a pus tata pe motocicletă, prin parc. Mi-a zis "Ai grijă la tobă!" şi evident m-am ars şi m-am speriat. Am prins frică, nu m-am mai urcat până pe la 10-11 ani. După m-am dat iar printr-o parcare, am căzut, iarăşi m-am speriat.  Şi după, la 12 ani, am zis să intru pe circuit iarăşi. Evident am căzut, am prins frică, aceeaşi poveste mereu, până la o anumită vârstă când am realizat că eu pot.

Daria nu are fizicul impunător al băieţilor din padoc, dar are respectul şi sprijinul lor. Adrian Rus, pilot în cursele de Stock 1000, are doar cuvinte de laudă la adresa bucureştencei care acum face parte din echipa ACS Odobeşti.

”La 16 ani rămâneam corigent la chimie. N-aveam nici o treabă cu motocicletele şi visam că într-o zi o să am o motocicletă, nicidecum curse. Îl aveam poster pe Mick Doohan, mare, în dormitor. Şi cam asta era în materie de motociclism la vârsta aia pentru mine. (Deci tot respectul pentru o domnişoară ca şi Daria?) Este ceva inimaginabil ca cineva de vârsta ei să fie aici cu noi şi să se bată de la egal la egal cu nişte băieţi care sunt în putere şi au o experienţă destul de mare. Adică are tot viitorul în faţă şi unul foarte promiţător”, spune Adrian Rus, cel care ocupă locul 5 în clasamentul general MotoRC SuperStock 1000, după cele 4 etape de până acum, toate transmise de Telekom Sport.

Adrian Rus - pilot IQ Racing Management şi Daria sunt două din cele mai pitoreşti personaje din motociclismul românesc. Adrian, cunoscut şi ca Sinner97, a lucrat în IT şi face parte dintr-o trupă de heavy metal - 9,7 Richter - care a cântat în deschidere la concertele celor de la Scorpions şi Judas Priest. Pe Daria nu ştim încă ce meserii o aşteaptă, dar cu siguranţă va mai fura meserie de la piloţii mai mari.

”Şcoala e pe primul loc deocamdată, încă nu pot să zic că pot să trăiesc din motociclism, cum poate Adrian reuşeşte. Nu? Trec clasa a XI-a, adică încă mai am înainte legat de educaţie. Educaţie la şcoală şi educaţie pe motor”, spune Daria.

”Acum putem vedea şi diferenţa dintre mall şi muncă. Adică la mall unghiile sunt făcute frumos, french. Aici unghiile sunt negre, bătătorite, muncite. E foarte multă muncă la 16 ani. Este o fată foarte harnică, muncitoare. Este un exemplu pentru foarte mulţi băieţi din padoc. Orice tânăr care ajunge aici trebuie susţinut pentru că ei sunt viitorul”, spune Adrian Rus.
 

Afla mai multe despre: daria ganescuadrian rus 

viewscnt
Articole similare