Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

REPORTAJ SPECIAL | Sud-americanii Rapidului ne învaţă să facem mate, băutura preferată a starurilor Messi şi Suarez

REPORTAJ SPECIAL | Sud-americanii Rapidului ne învaţă să facem mate, băutura preferată a starurilor Messi şi Suarez

Rapid

Comentarii

Ce au în comun Messi sau Luis Suarez cu rapidiştii Mallo, Piriz şi Roskopf? Pe toţi îi vedem cum beau celebrul mate la stadion.

Sudamericanii Rapidului ţin foarte mult la acest ritual din ţările lor şi au explicat pentru Telekom Sport ce este mai exact mate şi cum se prepară. Uitaţi tot ce credeaţi despre această băutură şi aflaţi de la jucătorii lui Daniel Pancu toate tradiţiile legate de mate.

"Mate este o tradiţie a uruguayenilor şi a argentinienilor. Este o tradiţie veche, ceva care înseamnă uniune, iar mate se bea mereu dimineaţa, după micul dejun. Nu toată ziua. Ideea este dimineaţa sau până după-amiază. Până pe la ora 17:00, sau 18:00. Dar sunt oameni care îl beau tot timpul. La prânz sau noaptea.

Eu, în mod special, îl beau dimineaţa sau după-amiaza. De două ori pe zi. Dimineaţa cred că este cel mai bun moment, pentru că te trezeşte. Şi în fotbal se foloseşte mult, prin vestiare, pentru că nu este foarte distractiv să bei mate singur. Mie îmi place să beau mate cu mai mulţi, să fac conversaţie, să pasez mate-ul. Creează relaţii" , a spus Facundo Piriz.

"În Argentina şi în Uruguay, existau "gauchos".  "Gauchos" li se spunea celor care trăiau la ţară şi care au început cu un dovleac, în care au pus paiul, ierburile, apoi apa şi aşa a început să apară mate. Ceea ce vedem azi e că se face în ceva de piele, apoi îi pun şi aici ceva din metal, acum folosim termosuri, înainte erau nişte căni termice sau erau un fel de recipiente pe care le puneai pe foc la bucătărie. Sunt multe feluri diferite de mate" , a declarat Matias Roskopf.

"De multe ori, este pretextul de a petrece timp cu oamenii dragi sau cu oricine cu care vrei să ai o discuţie. Ierburile astea de fapt nu sunt din Uruguay, sunt ierburi plantate în Brazilia, care se aduc în Uruguay, pentru că în Uruguay nu se poate cultiva aşa mult. Planta aceasta se numeşte Yerba Mate, care este chiar mate-ul" , a spus Facundo Mallo.

Afla mai multe despre: rapid 

viewscnt
Articole similare