Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reportaj ZOOM SPORT | Experienţa unică de care a avut parte Robert Glinţă, cel mai valoros înotător român al momentului

Reportaj ZOOM SPORT | Experienţa unică de care a avut parte Robert Glinţă, cel mai valoros înotător român al momentului

Alte sporturi

Comentarii

Robert Glinţă a avut parte de o experienţă unică în România: şi-a testat capacităţile sportive cu ajutorul unui aparat de ultimă generaţie, care costă cât o maşină de lux.

Robert Glinţă se pregăteşte intens pentru competiţiile următoare. Pentru prima dată în România, înotătorul român a fost testat cu un aparat de ultimă generaţie: 45.000 de euro costă echipamentul care stabileşte cu exactitate capacitatea de efort, timpii şi parametri de performanţă ai sportivului.

"Este într-adevăr pentru prima dată şi ajută la creşterea performanţei. Obţinem nişte valori foarte importante ca să ştim cum ne dozăm efortul pentru viitor şi consumul energetic din timpul efortului. Cu siguranţă senzaţia este diferită când înot cu tuburile şi cu toate aceste chestii pe mine decît atunci când înot fără nimic, pentru că nu am ondulaţia de sub apă, trebuie să înot direct la suprafaţă şi să am grijă să nu mă încurc în tuburile acestea", spune Robert Glinţă.

"Acest aparat este folosit pentru determinări cardio-respiratorii. În urma acestor măsurători pe care noi le putem face în specificitatea fiecărui sport în parte, în cazul de faţă în bazinul de înot, prin aceste măsurători putem determina capacitatea maximă de efort a sportivului,de asemenea putem face determinarea zonelor de antrenament şi ca atare fiecare antrenament poate fi individualizat", a declarat Vali Tomescu pentru Telekom Sport.


 

Afla mai multe despre: robert glintazoom sport 

viewscnt
Articole similare