Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Retrasă de la naţională, Sorana Cîrstea a primit cadou, din partea FRT, o participare la Jocurile Olimpice, unde va concura pentru... România

Retrasă de la naţională, Sorana Cîrstea a primit cadou, din partea FRT, o participare la Jocurile Olimpice, unde va concura pentru... România

Sporturi

Comentarii

Sorana Cîrstea 2018: "Simt că mi-am făcut datoria şi acum este momentul să predau ştafeta noii generaţii" | Sorana Cîrstea 2021: "Normal, vreau să joc"

Cu toate că nu îndeplineşte condiţiile necesare unei participări la Jocurile Olimpice, Sorana Cîrstea, a primit din partea Federeţiei Române de Tenis, o derogare pentru ca aceasta să poată fi prezentă la Tokyo. Derogarea a venit de la FRT, al cărui preşedinte este Ion Ţiriac. Ion Ţiriac este posibilul viitor socru al sportivei, aceasta având o relaţie cu fiul acestuia, Ion Ion Ţiriac.

"Am reprezentat cu mândrie şi onoare tricolorul de fiecare dată când am avut ocazia. Simt că mi-am făcut datoria şi acum este momentul să predau ştafeta noii generaţii", era mesajul transmis de Sorana Cîrstea în 2018 când s-a retras din Fed Cup.

Lucrul mai puţin întâlnit este acela că Sorana Cîrstea s-a retras din echipa naţională a României, iar la Jocurile Olimpice aceasta va concura sub tricoul României. La Olimpiadă pot participa primii 56 de jucători de tenis din topurile WTA şi ATP, care au bifat un număr minim de prezenţe pentru naţionala ţării lor în Fed Cup sau Cupa Davis. Sorana Cîrstea s-a retras în urmă cu 3 ani din echipa de Fed Cup, astfel că nu poate îndeplini această condiţie.

"Normal, vreau să joc, dacă s-a obţinut această derogare. Nu am cerut-o eu, dar a venit din partea lor şi atunci m-am bucurat", a declarat aceasta despre participarea la Jocurile Olimpice.

În momentul de faţă, Patricia Ţig este sportiva din România cea mai bine clasată în lume, după Simona Halep. Patricia Ţig este pe locul 63, Sorana Cîrstea pe locul 67. Ţig nu poate evolua pentru România în meciul din acest week-end cu Italia din Fed Cup din cauza unei accidentări.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare