Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

RETRO SPORT | Hitler, Jocurile Olimpice din 1936 şi otrăvirea unui sportiv român

RETRO SPORT | Hitler, Jocurile Olimpice din 1936 şi otrăvirea unui sportiv român

Special

Comentarii

Retro Sport este rubrica realizată de telekomsport.ro cu scopul de a vă dezvălui şi explica momentele importante ale istoriei sportului. În fiecare săptămână, poveştile captivante ale sportului românesc şi internaţional îşi fac loc pe site-ul nostru. Pompiliu-Nicolae Constantin, comentator la Telekom Sport şi istoric, vă aduce săptămânal câte un episod, alături de specialişti din domeniu.

Episodul din această săptămână este dedicat Jocurilor Olimpice din 1936 de la Berlin. Competiţia se derulează într-un context istoric delicat, cu regimul nazist în plină ascensiune. Diego Ciobotaru, doctorand al Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi, preocupat de istoria sportului şi colaborator al revistei Historia, este invitatul lui Pompiliu-Nicolae Constantin.

Cei doi vorbesc despre modul în care a fost instrumentalizat evenimentul de la Berlin pentru a evidenţia superioritatea naţiunii germane, dar şi care au fost surprizele trăite de Adolf Hitler. Totodată nu a fost omisă nici participarea României, care a obţinut o medalie, dar care a pierdut şi un sportiv în mod misterios. Boxerul Nicolae Berechet a murit la puţin timp după ce a luptat la Berlin, iar autopsia a evidenţiat că românul fusese otrăvit.

Afla mai multe despre: retro sportjo 1936roman otravit 

viewscnt
Articole similare