Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Retro Sport | Viaţa pe stadion în comunism

Retro Sport | Viaţa pe stadion în comunism

Sporturi

Comentarii

Retro Sport este o rubrică prin care telekomsport.ro îşi propune să prezinte într-un mod dinamic momente importante din istoria sportului. Pompiliu-Nicolae Constantin, comentator Telekom Sport şi istoric, vă oferă săptămânal câte un episod, alături de specialişti din domeniu.

Episodul din această săptămână are în centrul atenţiei importanţa sportului în viaţa cetăţenilor în perioada comunistă. Evenimentele sportive erau printre puţinele modalităţi de petrecere a timpului liber. Istoricul Valentin Vasile, cercetător în cadrul CNSAS (Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii), este invitatul lui Pompiliu-Nicolae Constantin.

Cei doi evidenţiază modul în care autorităţile controlau activităţile sportive şi felul în care suporterii găseau, în stadion şi în săli, spaţii de refulare. Totul se derula într-o perioada în care sportul românesc a generat eroi, adulaţi de marele public. Valentin Vasile este autorul cărţii „Viaţa cotidiană a românilor între anii 1941-1965”, apărută la editura Cetatea de Scaun.

Afla mai multe despre: retro sporttelekom sport 

viewscnt
Articole similare