Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revelaţia Vinicius! De ce suma de transfer a brazilianului nu mai pare deloc mare! Ce făceau cei mai buni jucători ai lumii la 18 ani

Revelaţia Vinicius! De ce suma de transfer a brazilianului nu mai pare deloc mare! Ce făceau cei mai buni jucători ai lumii la 18 anigalerie foto

Campionate

Comentarii

Vinicius Júnior a venit în această vară pe Santiago Bernabeu de la Flamengo. În mandatul lui Lopetegui nu a primit multe şanse, însă Santiago Solari pare să aibă alte planuri cu brazilianul în vârstă de 18 ani.

Pe 23 mai 2017, Real Madrid a semnat un contract de achiziţie pentru Vinicius Júnior, transferul fiind valabil doar după ce fotbalistul a împlinit vârsta de 18 ani. Acesta reprezintă pragul minim de vârstă pentru transferurile internaţionale. Brazilianul s-a alăturat grupării din Madrid pentru aproximativ 61 milioane de euro.

În iunie 2017, Vinicius s-a plasat pe locul 39 într-un top al celor mai buni jucători din lume, conform The Daily Telegraph.

Antrenorul interimar al ”galacticilor” pare să îi acorde mai multă încredere tânărului fotbalist, iar acesta nu a întârziat să impresioneze. Brazilianul are 3 pase decisive în 4 partide. Totuşi, unde se aflau jucătorii nominalizaţi în acest an la FIFA Best Awards la 18 ani?



Luka Modric: Cel mai bun jucător în Bosnia
Vicecampionul mondial din 2018 a semnat la vârsta de 16 ani cu Dinamo Zagreb. Croaţii l-au împrumutat la formaţia bosniacă Zrinjski Mostar, unde a debutat la nivel de seniori. În Bosnia a impresionat şi a fost rapid declarat cel mai bun jucător din campionatul intern. A fost transferat de Dinamo Zagreb în Premier League, la Tottenham, pentru 21 de milioane de euro, iar apoi în La Liga pentru 30 de milioane de euro.



Cristiano Ronaldo: Achiziţionat de Manchester United pentru 19 milioane de euro
Pe 14 august 2002, portughezul debuta pentru Sporting Lisabona împotriva lui Inter Milano la doar 17 ani, sub comanda românului Ladislau Boloni. Câteva luni mai târziu, în 2003, Manchester United plătea pentru el 19 milioane de euro. Sir Alex Ferguson a fost impresionat de calităţile lui Cristiano după ce s-au întâlnit într-o partidă amicală, câştigată de formaţia portugheză, scor 3-1.



Mohamed Salah: La 18 ani debuta pentru El Mokawloon
Cu doar o lună înaintea împlinirii vârstei de majorat, Mohamed Salah debuta pentru El Mokawloon în campionatul din Egipt. Salah reuşea în acea perioadă să înscrie de 11 ori în 38 de apariţii. Doi ani mai târziu, egipteanul se tranfera în Elveţia, la FC Basel, pentru 2,5 milioane de euro.



Kylian Mbappé: Cel mai tânăr marcator pentru Monaco
Kylian Mbappé, în vârstă de doar 19 ani, a câştigat Cupa Mondială cu Franţa, titlul de campion cu Monaco şi PSG, Cupa Ligii şi Campionatul European de Tineret U19 în 2016. Francezul a debutat pentru AS Monaco la doar 16 ani şi 347 de zile pe 2 decembrie 2015, împotriva lui Caen. Precedenta bornă fusese setată de Thierry Henry, acum 21 de ani, reuşind să marcheze la doar 17 ani şi 62 de zile. Francezul a înscris de 4 ori la Cupa Mondială de anul acesta din 7 şuturi expediate pe poarta adversă.



Lionel Messi: Gol la debutul în La Liga
Argentinianul a debutat cu gol pentru FC Barcelona pe 1 mai 2005 împotriva lui Albacete la doar 17 ani şi 10 zile. Messi devenea cel mai tânăr marcator al campionatului Spaniei. Federaţia spaniolă i-a oferit şansa să joace pentru naţională, dar a refuzat. A debutat în 2004 pentru Argentina U20 într-un meci amical cu Paraguay. Lionel Messi a înscris până acum pentru club şi naţională 629 de goluri în 777 de partide.

Griezmann: Debutul pentru Real Sociedad
Antoine Griezmann era jucător în 2009 la academia lui Real Sociedad. Francezul a debutat pentru echipa mare într-o serie de amicale care precedau sezonul 2009/10. În acea stagiune a reuşit să câştige Segunda División şi să promoveze în La Liga. În perioada petrecută pe Anoeta Stadium, Griezmann a marcat 52 de goluri în 201 meciuri oficiale. În 2014, el a fost transferat la Atlético Madrid pentru 30 de milioane de euro.



Eden Hazard: Cel mai bun tânăr jucător în Franţa
La doar 16 ani, Eden Hazard debuta la nivel de seniori, după 2 ani petrecuţi la academia lui Lille. Starul lui Chelsea şi-a făcut apariţia în 30 de partide în prima echipă a lui Lille în 2009, fiind numit cel mai bun tânăr jucător al anului în Franţa. În perioada petrecută la formaţia franceză, Hazard a marcat de 50 de ori, fiind transferat la Chelsea în 2012 pentru 35 milioane de euro.

Kevin De Bruyne: Pe banca lui Genk
Belgianul Kevin De Bruyne şi-a făcut debutul în 2009 pentru Genk într-un meci cu Charleroi, pierdut 3-0. Pe 7 februarie 2010, De Bruyne a marcat primul său gol pentru club, într-o victorie la limită cu Standard Liège, 1-0. Chelsea a plătit pentru el 8 milioane de euro la 20 de ani, dar nu a confirmat. A fost transferat la Werder Bremen şi Wolfsburg până să ajungă la Manchester City, în 2015, pentru 76 milioane de euro.



Raphael Varane: În top din primul sezon
Raphael Varane a debutat pentru Lille pe 7 noiembrie 2010, împotriva lui Montpellier. Un prim sezon la nivel profesionist a fost de ajuns pentru Real Madrid să facă o ofertă de nerefuzat pentru Lille. Gruparea spaniolă a oferit 10 milioane de euro pentru tânărul jucător francez. La 18 ani, Raphael Varane era prezentat pe Santiago Bernabeu.



Harry Kane: Doar pe bancă pentru Tottenham
În august 2011, Kane debuta pentru Tottenham în Uefa Europa League împotriva lui Hearts. A fost împrumutat în repetate rânduri până a ajuns la forma de astăzi. A trecut pe la Leyton Orient, Milwall, Norwich City şi Leicester City. Are în total 175 de goluri în 306 apariţii. Pentru Tottenham a înscris 148 de goluri din mai 2013.

Neymar Júnior: Un tânăr care a făcut senzaţie
Neymar nu a fost anul acesta printre cei 10 jucători votaţi la gala FIFA Best Awards, dar cu siguranţă este un jucător excepţional. A debutat pentru Santos la doar 17 ani, în martie 2009. Un an mai târziu a înscris 5 goluri într-un meci din Cupa Braziliei. A fost transferat de Barcelona în 2013 pentru 88 de milioane de euro. În 2017 a stabilit recordul de cel mai scump jucător al planetei, fiind cumpărat de Paris Saint-Germain cu 222 milioane de euro.



Va putea Vinicius Júnior să egaleze performanţele acestor jucători care au impresionat de la vârste atât de fragede? Transferul la Real Madrid reprezintă un pas extrem de important în cariera sa, iar Santiago Solari pare să îi ofere încrederea de care are nevoie.

articol scris de Cristian Pintea

 Galerie foto

Afla mai multe despre: viniciusrealkdbronaldomodricmessicomparatiereal madrid 

viewscnt
Articole similare