Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revenire de senzaţie la Barca! Transfer mare reuşit de Laporta: ”A semnat un precontract!”

Revenire de senzaţie la Barca! Transfer mare reuşit de Laporta: ”A semnat un precontract!”galerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Noul preşedinte al catalanilor, Joan Laporta, ar fi ajuns la un acord pentru transferul lui Eric Garcia, fotbalistul formaţiei Manchester City.

Barcelona se pregăteşte de o nouă eră, iar Joan Laporta a trecut deja la treabă. Potrivit cotidianului Diario Gol, noul preşedinte al catalanilor a ajuns la un acord cu fotbalistul lui Manchester City, Eric Garcia.

”Aşa cum v-am informat încă de săptămâna trecută, Joan Laporta s-a înţeles cu Eric Garcia de la Manchester City. Între Barca şi jucător există un acord, fotbalistul semnând deja un precontract” anunţă sursa citată.

În vârstă de 20 de ani, Eric Garcia Martret se întoarce la formaţia la care a crescut.

Între 2008 şi 2017, fundaşul ce măsoară 1.82 m a evoluat la Barcelona, fiind un produs 100% al La Masia. Născut chiar în Barcelona, Eric este un mare susţinător al catalanilor încă de pe vremea când avea 5 ani: ”Urmărea toate meciurile la televizor, iar când nu avea meciuri, nu-l puteam dezlipi de Barca TV” mărturisea recent, tatăl său.

În 2017, jucătorul s-a transferat la Manchester City, iar încă din primul an a devenit căpitan al formaţiei U18 a ”cetăţenilor”. Debutul în Premier League şi l-a făcut în septembrie 2019, atunci când a fost trimis de Guardiola în teren, în locul lui Otamendi, în victoria lui City, 8-0 cu Watford.

După 33 de meciuri bifate în tricoul lui City, în august anul trecut, Eric Garcia a refuzat prima ofertă de prelungire a contractului său cu Manchester City, astfel că fotbalistul va pleca gratis din Anglia şi va reveni la formaţia sa de suflet: ”Nu este un fundaş înalt, nu are atâta forţă pe cât se cere astăzi, dar este rapid, se plasează excelent şi mi se pare unul dintre cei mai tehnici tineri fundaşi din lume” explica jurnalistul Jota Jordi, într-o intervenţie TV.

Eric Garcia pare prima piată a proiectului Laporta, care în curând ar putea primi şi alte nume importante. Se vehiculează că Barca va încerca să-i transfere pe Kun Aguero (tot de la Manchester City), pe Giorgino Wijnaldum (Liverpool), dar şi pe Emerson (Betis Sevilla).

  • 20 de milioane de euro este cota de piaţă a lui Eric Garcia
  • 1.83 m măsoară fundaşul care actualmente joacă la Manchester City
  • 10 meciuri a jucat în acest sezon, în toate competiţiile, pentru gruparea antrenată de Pep Guardiola

Afla mai multe despre: eric garciajoan laporta 

viewscnt
Articole similare