Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revenire incredibilă în WRC. Jari-Matti Latvala, cel mai experimentat pilot de raliuri, va concura la Raliul Finlandei

Revenire incredibilă în WRC. Jari-Matti Latvala, cel mai experimentat pilot de raliuri, va concura la Raliul Finlandei

Sporturi

Comentarii

Cel mai experimentat pilot de raliuri din istoria WRC, directorul echipei Toyota, Jari-Matti Latvala (38 de ani), va reveni într-un mod surprinzător şi remarcabil la Raliul Finlandei.

Revenire incredibilă în WRC. Jari-Matti Latvala, cel mai experimentat pilot de raliuri, va concura la Raliul Finlandei

Odată cu începerea Campionatului Mondial de Raliuri 209, visul lui Latvala de a se urca la bordul unei maşini de Rally1 va fi realizat la Raliul Finlandei, în perioada 3-6 august.

După ce finlandezul a ”suspendat” mănuşile de Rally în 2020, actualul director de echipă Toyota va conduce pentru echipa dominatoare WRC, pe care o dirijează din parcul de service, pentru a concura împotriva lui Kalle Rovanpera, Elfyn Evans şi Takamoto Katsuta.

”Ei bine, cred că povestea a început după sfârşitul sezonului 2022, când am fost în Japonia şi am discutat cu „Morizo” (Akio Toyoda), preşedintele nostru.

Am spus că am visul să experimentez o maşină de Rally1, pentru că în ultimii 20 de ani am experimentat toate maşinile de raliu mondial şi toate evoluţiile acestor maşini, dar nu am experienţă cu Rally1 şi mi-ar plăcea să experimentez înainte să împlinesc 40 de ani. 

Morizo ​​a spus: <<Da, trebuie să o facem, hai să o facem!>>. Dar nu ne-am înţeles când vom face asta. 

Atunci, pentru acest sezon, avem a patra maşină disponibilă pentru închiriere şi dintr-o dată, deja la începutul anului, Akio a spus: <<Hmm, putem să o facem anul acesta, să o facem anul acesta!>>.

Apoi a mai spus că va veni la Raliul Finlandei şi ne-am gândit că poate aceasta ar putea fi o idee bună. Aşa s-a convenit”, a declarat Latvala, de 18 ori câştigător de raliu WRC

În timp ce Jari-Matti Latvala va fi la volan, Toyoda va prelua rolul de director al echipei.

Finlandezul a câştigat Raliul Finlandei de trei ori de-a lungul unei cariere în care a câştigat doi vicecampioni, ultima sa victorie venind în Australia în 2018, unde a condus o maşină Toyota Yaris WRC.

”Ţinta mea este să am un zâmbet după fiecare etapă, iar dacă ne aflăm undeva între primii cinci şi primii 10, voi fi foarte fericit”, a mai adăugat Latvala.

Pentru fanii finlandezi, raliul foarte frecventat va fi un festival local de fani ai piloţilor, cu pilotul WRC2 Teemu Suninen promovat în rolul Hyundai i20N part-time, Rovanpera în fruntea tabelei, Esapekka Lappi în formă de zbor şi Latvala făcând o întoarcere de senzaţie.

Raliul Finlandei (6-9 august) poate fi vizionat în exclusivitate pe canalele Orange Sport.

Înainte să preia frâiele celei de-a patra maşini ocupate de obicei de opt ori campion mondial Sebastien Ogier, Toyota va încerca să-şi extindă avantajul de 48 de puncte faţă de Hyundai la Raliul Estoniei din 20-23 iulie.

Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) se vede în exclusivitate pe canalele Orange Sport.

Afla mai multe despre: wrcraliul finlandeijari matti latvala 

viewscnt
Articole similare