Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revenire spectaculoasă în campionatul României. Transfer important pentru CSM Bucureşti

Revenire spectaculoasă în campionatul României. Transfer important pentru CSM  Bucureşti

Rugby

Comentarii

Ovidiu Toniţa (38 ani) revine după două decenii în campionatul intern, pentru a-şi încheia impresionanta carieră la CSM Bucureşti.

Unul dintre cei trei rugbyşti din lume cu cinci participări la Cupa Mondială (1999, 2003, 2007, 2011 şi 2015), alături de samoanul Brian Lima şi italianul Mauro Bergamasco, Toniţa vrea să îşi treacă în palmares primul său din titlu naţional din carieră alături de "tigrii".

Cunoscut în lumea rugby-ului pentru fizicul său impresionant (1,95 metri/109 kg), Toniţa nu a apucat să devină campion naţional în România. Plecat la doar 19 ani la Grenoble, el a scris însă istorie în Franţa, acolo unde a devenit ulterior campion în 2009 alături de Perpignan. Toniţa a evoluat de 72 de ori pentru echipa naţională şi a marcat 14 esecuri. El a evoluat ultima oară în liga a doua franceză. S-a retras din naţională în 2016.

Toniţa speră că reîntoarcerea sa în România după 20 ani să ajute la atragerea unui număr mare de copii către sportul cu balonul oval.

”Am venit cu gânduri mari, să reuşim să câştigăm titlul. Sunt fericit că am avut oportunitatea să mă întorc de unde am plecat şi că am şansa să-mi închei cariera acolo unde am fost promovat în rugbyul mare. CSM este o echipă foarte bine închegată şi pusă la punct, cu jucători cu experienţă, dar şi cu tineri de mare perspectivă. Sunt convins că avem o echipă competitivă şi că se fac eforturi pentru a ne atinge toate cele trei obiectivele... două au fost deja rezolvate, mai rămâne titlul de campioni. Atmosfera în vestiar este foarte bună, sunt mulţi colegi cu care am jucat la naţională mult timp, avem o grămădă de amintiri împreună”, a declarat Toniţa, potrivit unui comunicat.

Toniţa a efectuat deja primele antrenamente la CSM Bucureşti. După ce au câştigat Cupa Regelui şi Cupa României în acest sezon, "tigrii" speră să obţină în 2019, cu ajutorul "Autobuzului din Carpaţi", primul titlu din istorie.

Afla mai multe despre: ovidiu toniţa 

viewscnt
Articole similare