Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revine campionatul Portugaliei. FC Porto joacă în prima zi, pe terenul revelaţiei Famalicao

Revine campionatul Portugaliei. FC Porto joacă în prima zi, pe terenul revelaţiei Famalicao
Comentarii

Liga portugheză de fotbal a stabilit calendarul a nouă din ultimele zece etape ale campionatului de primă divizie, ce se va relua cu porţile închise pe 3 iunie cu două meciuri, unul dintre acestea fiind Famalicao - FC Porto, informează AFP.

Liga a comunicat datele şi orele de start ale meciurilor din etapa a 25-a până la a 33-a, care se va încheia pe 21 iulie, dar nu şi cele pentru ultima etapă, deoarece echipele ce se duelează la distanţă vor trebui să joace la aceeaşi oră.

Campionatul Portugaliei a fost întrerupt pe 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus. La sfârşitul lui aprilie, guvernul de la Lisabona a decis că reluarea competiţiei este posibilă începând cu ultimul weekend din mai, sub rezerva adoptării unui protocol sanitar. Liga a anunţat ulterior că intenţionează să reia campionatul pe 4 iunie, pentru a avea timp să verifice împreună cu autorităţile sanitare care stadioane vor putea găzdui meciurile.

Calendarul dezvăluit vineri nu precizează pe ce arene se vor juca partidele. Potrivit presei locale, cele mai multe echipe vor evolua pe propriul stadion. Autorităţile sanitare afirmaseră că doresc ca reluarea competiţiei să aibă loc "pe cât mai puţine stadioane".

Meciurile vor continua să fie difuzate în sistemul pay-per-view de televiziunile care deţin drepturile de transmisie a competiţiei. Preşedintele Ligii, fostul arbitru internaţional Pedro Proenca, este foarte contestat după ce a sugerat transmiterea unor meciuri la liber, fără să consulte cluburile în prealabil.

Când mai sunt zece etape, FC Porto este lider, cu un punct mai mult decât Benfica Lisabona, campioana en titre. Cele două mari rivale sunt adversare în finala Cupei Portugaliei, a cărei dată nu a fost anunţată.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare