Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revine Daniel Boloca la echipa naţională a României? Mihai Stoichiţă: ”Este un jucător monitorizat!”

Revine Daniel Boloca la echipa naţională a României? Mihai Stoichiţă: ”Este un jucător monitorizat!”

Fotbal

Comentarii

Recent, presa din Italia a anunţat că Daniel Boloca (24 de ani) s-ar putea răzgândi din nou şi ar opta să se întoarcă în tricoul echipei naţionale a României.

Mijlocaşul celor de la Sassuolo a bifat minute în tricoul României, însă a fost convocat în naţionala Italiei pentru un stagiu de pregătire, pe vremea lui Roberto Mancini, şi a simţit că are mai mult de câştigat dacă va reprezenta Squadra Azzurra.

Bineînţeles, reacţiile dinspre România nu au fost deloc cele mai plăcute pentru el, deoarece o trădare rămâne o trădare, indiferent de argumente sau scuze.

  • Daniel Boloca s-a născut în Italia, din părinţi români, se simte 100% italian şi nu cunoaşte deloc limba română.

Mihai Stoichiţă: ”Există o reticenţă”

Întrebat care sunt şansele ca Daniel Boloca să revină în tricoul naţionalei, directorul tehnic Mihai Stoichiţă nu exclus această posibilitate, însă a recunoscut că va fi nevoie de mult dialog pentru ca ”rănile” trecutului să fie închise.

Cel care ar trebui să discute cu Daniel Boloca este selecţionerul Edi Iordănescu, cel care cere meci de meci determinare şi sacrificiu din partea jucătorilor, atâta timp cât reprezintă ţara, fără gânduri pierdute.

Aşadar, Boloca ar trebui să-l convingă pe Edi că este hotărât să-şi sacrifice şi ultima picătură de energie pentru echipa naţională a României, dacă doreşte să mai reprezinte tricolorul.

Nu ştiu nimic deocamdată. Bineînţeles că este un jucător monitorizat, că este român. După declaraţiile pe care le-a făcut tatăl său sau nu mai ştiu cine cum a fost scandalul ăla, există o reticenţă.

Nu din partea noastră, dar din partea tuturor, a atmosferei create. El a spus că mai bine se duce pentru Italia, este o situaţie complicată. La băieţi, la vestiar se rezolvă repede.

Reticenţa este la tot ce înconjoară fotbalul ăsta. Lumea se uită la emisiuni, citeşte. A fost la un trial. Pe mine nu mă deranjează absolut nimic. Dacă vii să joci, nu mă interesează. 

Cred că lumea percepe altfel acest om din punctul de vedere al apartenenţei patriotice. Uitaţi-vă la discursul lui Săpunaru înainte de meciul cu CFR Cluj, probabil se întâmplă asta şi la echipa naţională. 

Joci pentru familie, pentru iubita ta, pentru copiii tăi, pentru oamenii din tribune. Cam aşa se percepe. Nu te gândeşti la holdele de grâu şi la pădurile din munţii Carpaţi.

Hai să fim serioşi! Suntem români, eu sunt mândru că sunt român. Dar când m-am dus către performanţă, făceam în primul rând pentru mine, ca să reuşesc în viaţă. 

Eu nu prea bag în seamă aceste declaraţii. Mi se pare absurd să fac dintr-o declaraţie a unui om o lege care să îl urmărească toată cariera. Lucrul acesta se va rezolva printr-un dialog între cel care îl va chema la lot şi el.

Edi nu trăieşte singur. Se uită acum la emisiunea ta, la ce spun toţi. Receptează ce transmite fiecare. Eu niciun cuvânt n-am schimbat cu el de la acel incident”, a declarat Mihai Stoichiţă, la fanatik.ro.

Afla mai multe despre: bolocaedi iordanescumihai stoichita 

viewscnt
Articole similare