Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revine NBA-ul la finele lunii iulie, în ciuda zecilor de jucători infectaţi cu COVID-19

Revine NBA-ul la finele lunii iulie, în ciuda zecilor de jucători infectaţi cu COVID-19

Baschet

Comentarii

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) şi sindicatul jucătorilor (NBPA) au anunţat, vineri, că au parafat definitiv planul de reluare a sezonului, în special în termeni de protocoale de securitate şi sănătate, ce va avea loc în cele din urmă începând cu data 30 iulie la Disney World (Florida), informează AFP.

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a anunţat, vineri, că 16 jucători au fost testaţi pozitiv dintr-un total de 302, în cadrul controalelor de dinaintea reluării sezonului competiţional pe 30 iulie în Florida, informează AFP. Identitatea acestor jucători nu a fost însă dezvăluită în comunicatul ligii, precum nici cluburile cărora le aparţin. Fiecare dintre ei a intrat în carantină şi va rămâne până când un medic le va da avizul de a părăsi domiciliul.

Miercuri, trei jucători au anunţat că au contractat virusul: Malcolm Brogdon care joacă la Indiana Pacers, Jabari Parker şi ucraineanul Alex Len care evoluează la Sacramento Kings. Conform site-uli publicaţiei The Athletic, un alt baschetbalist de la Kings, Buddy Hield, este şi el infectat. În afara lui Len, care a mulţumit pe contul de Instagram al NBA pentru că organizarea acestui protocol de depuistare care i-a permis să afle că este pozitiv, nicio informaţie nu indică faptul că aceşti trei jucători fac parte din cei 16 testaţi pozitiv de ligă.

Cu toate acestea, NBA se va relua astfel pe 30 iulie la Orlando, după peste patru luni de la întreruperea survenită pe 11 martie, consecutiv cu anunţul testării pozitive la coronavirus a franceului Rudy Gobert, jucătorul lui Utah Jazz. Calendarul prevede până la şapte meciuri pe zi, pe trei terenuri diferite în "bula" de la Disney World Resort.

Sunt vizate 22 de echipe din 30 care vor disputa în prima fază câte opt meciuri din sezonul regulat fiecare, înaintea unor baraje eventuale pentru locul 8 din fiecare conferinţă, ultimul loc calificativ pentru faza playoff. Faza playoff se va desfăşura apoi de manieră clasică, după sistemul cel mai bun din şapte partide, iar finala NBA va avea loc cel mai târziu pe 13 octombrie.

Afla mai multe despre: baschet 

viewscnt
Articole similare