Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revine şi rugby-ul la putere. Când va debuta prima competiţie organizată după pandemia de coronavirus

Revine şi rugby-ul la putere. Când va debuta prima competiţie organizată după pandemia de coronavirus

Rugby

Comentarii

Campionatul de rugby al Noii Zeelande, organizat în locul turneului Super Rugby, va debuta pe 13 iunie, a anunţat luni Federaţia neozeelandeză, citată de AFP.

Primul meci al acestui campionat, care cuprinde zece etape, se va desfăşura cu porţile închise şi se vor întâlni echipele Highlanders şi Chiefs.

Competiţia, denumită Super Rugby Aotearoa (n.r. Noua Zeelandă, în limba maori), urmează să dureze până pe 16 august.

Ea va fi versiunea locală a Super Rugby, care opune în mod normal 15 echipe din cinci ţări, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Argentina, Australia şi Japonia, repartizate în trei conferinţe de câte cinci formaţii.

Evoluţia pandemiei de coronavirus şi închiderea frontierelor în anumite ţări au făcut ca SANZAAR, organizarea Super Rugby, să decidă suspendarea competiţiei la jumătatea lunii martie.

Pentru a evita infectarea în cadrul echipelor, autorităţile neozeelandeze au stabilit un protocol sanitar strict. Tuturor participanţilor le va fi luată temperatura zilnic, iar echipele se vor deplasa cu zboruri speciale, pentru a evita contactele cu exteriorul.

Australia intenţionează să organizeze propriul mini-campionat cu cinci echipe, fără să anunţe pentru moment datele la care ar urma să aibă loc. Campionatul din Noua Zeelandă va fi prima competiţie de rugby care va avea loc, după pandemia de coronavirus, în timp ce, la fotbal, deja se joacă în ţări precum Belarus, Coreea de Sud, Insulele Feroe, iar la finalul săptămânii vor începe şi meciurile din primele două ligi din Germania.

Afla mai multe despre: rugby 

viewscnt
Articole similare