Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revolta lui Ilie Năstase după ieşirea prematură din scenă a australiencei Ashleigh Barty: ”E o prostie asta! Te retragi când vrei!”

Revolta lui Ilie Năstase după ieşirea prematură din scenă a australiencei Ashleigh Barty: ”E o prostie asta! Te retragi când vrei!”

Sporturi

Comentarii

Ilie Năstase a comentat retragerea prematură a jucătoarei Ashleigh Barty, numărul unu mondial, din tenisul profesionist.

Revolta lui Ilie Năstase după retragerea prematură a australiencei Ashleigh Barty: ”E o prostie asta! Te retragi când vrei!”

Ashleigh Barty a luat o decizie care a surprins lumea sportului. Australianca a hotărât să pună capăt carierei profesioniste de jucătoare de tenis la numai 25 de ani.

Decizia ocupantei primei poziţii în ierarhia WTA a luat-o prin surprindere pe Simona Halep, dar şi pe Ilie Năstase.

Primul lider din istoria ATP a comentat hotărârea luaă de Ashleigh Barty la numai 25 de ani. 

Acesta a avut o opinie nepopulară, considerând faptul că un sportiv nu trebuie să se retragă în glorie, ci atunci când simte el că trebuie să facă acest lucru.

Fostul mare jucător român de tenis l-a dat exemplu pe Roger Federer, care este încă în circuitul profesionit deşi are 40 de ani şi nu se află în cea mai bună formă sportivă.

"Mi se pare că s-a retras prea devreme! Eu nu sunt de acord cu ce spun toţi oamenii din sport, că trebuie să te retragi când ai cea mai bună performanţă. E o prostie asta, după mine!

Dacă tu scrii cea mai bună carte acum şi te retragi, ce înseamnă asta, că ar trebui să renunţi doar pentru că ai scris cea mai bună carte?! Te retragi când vrei! Uitaţi-vă la Federer!

Se retrage când vor muşchii lui! Are aproape 41 de ani şi vrea să joace în continuare. A dovedit cine e şi n-are treabă acum să mai dovedească altceva! Joacă de plăcere.

Nu putem să le spunem noi sportivilor când să se retragă! Dacă a fost numărul 1, nu mai contează că a luat unul, două sau trei Grand Slam-uri! La 25 de ani, oricine ar spune 'Dar tu eşti zdravănă la cap la 25 de ani?'. Nu putem şti motivele", a declarat Ilie Năstase, conform wowbiz

Ashleigh Barty a cucerit trei trofee de Grand Slam până la 25 de ani: Roland Garros (2019), Wimbledon (2021) şi Australian Open (2022).

De asemenea, jucătoarea de la Antipozi are în palmares şi Turneul Campioanelor, în 2019.

Barty a devenit prima jucătoare din Australia care a câştigat titlul de la Australian Open după 44 de ani.

Afla mai multe despre: ilie nastaseashleigh barty 

viewscnt
Articole similare