Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revoluţia pregătită în Champions League! Modificările care schimbă total competiţia ar urma să fie implementate începând cu 2024

Revoluţia pregătită în Champions League! Modificările care schimbă total competiţia ar urma să fie implementate începând cu 2024
Comentarii

UEFA plănuieşte o reformă în privinţa Ligii Campionilor pentru a opri înfiinţarea Superligii Europene. Astfel, cea mai importantă competiţie pentru cluburile europene ar urma să fie împărţită în patru grupe a câte opt echipe, totul pentru a obţine mai mulţi bani.

Primele modificări ar urma să fie implementate începând cu 2024. UEFA doreşte să modifice Liga Campionilor încă din faza grupelor, unde ar urma să fie 32 de echipe, dar împărţite în patru grupe a câte opt echipe. 

Primele patru clasate ar urma să se califice în 16-imile Champions League, în timp ce echipele necalificate ar urma să ajungă în primăvara Europa League. 

Totuşi, în acest moment nu există un numitor comun în privinţa modificărilor care ar urma să fie introduse în Liga Campionilor. Cele 237 de cluburi cu drept de vot sunt împărţite. Unele sunt în favoarea unor mici modificări, în timp ce altele susţin o rupere totală de actualul format şi introducerea unui sistem cu echipe care promovează şi retrogradează. 

O altă variantă ar fi introducerea celor 32 de echipe într-o singură grupă, dar fără ca echipele să dispute meciuri una împotriva celeilalte. Primele opt ar urma să se califice direct în 16-imi, iar, astfel, şi-ar asigura şi locul în ediţia următoare a Ligii Campionilor. 

 

Afla mai multe despre: champions leagueliga campionilorschimbari champions league 

viewscnt
Articole similare