Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revoluţie în fotbal. Cum se reduce diferenţa dintre cluburile mici şi cele mari

Revoluţie în fotbal. Cum se reduce diferenţa dintre cluburile mici şi cele mari
Comentarii

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksandr Ceferin, a declarat că doreşte să continue eforturile pentru "reducerea diferenţei dintre marile cluburi şi cele mai mici", graţie fair play-ului financiar.

Ceferin, care a făcut această declaraţie într-o înregistrare video difuzată cu ocazia deschiderii unui congres pe teme de integritate şi guvernanţă în sport la Roma, a apreciat că fair play-ul financiar a "fost un succes".

"Noi am reuşit să reducem pierderile cluburilor cu peste 80 la sută de când fair play-ul financiar a fost introdus în 2011. Aceste cifre nu mint", a spus el.

"Am cerut urmărirea evoluţiei fair play-ului financiar cu obiectivul de a reveni la o competiţie mai echilibrată în cadrul fotbalului european", a adăugat şeful UEFA.

"Va trebui să depunem toate eforturile pentru a reduce ecartul dintre cluburile mari şi cluburile mai mici, precum şi pentru echilibrarea competitivităţii meciurilor şi competiţiilor noastre", a conchis Ceferin.

Referitor la tema integrităţii în sport, Ceferin a asigurat că UEFA este "conştientă de responsabilitatea sa în calitate de autoritate tutelară a fotbalului european".

"Dopajul, meciurile trucate, corupţia, chestiunile etice şi disciplinare reprezintă un pericol pentru fotbal şi noi trebuie să ne implicăm cu totul în această bătălie pentru a le învinge", a precizat preşedintele UEFA.

Afla mai multe despre: revolutiefotbal internationaluefacluburi miciechipe marifair play financiar 

viewscnt
Articole similare