Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revoluţie în fotbal? FIFA testează 4 reguli incredibile. Una dintre ele este reducerea reprizei la doar 30 de minute

Revoluţie în fotbal? FIFA testează 4 reguli incredibile. Una dintre ele este reducerea reprizei la doar 30 de minute
Comentarii

FIFA testează câteva modificări revoluţionare pentru meciurile de fotbal. Oficialii forului internaţional iau în considerare schimbarea a 4 reguli, pentru a dinamiza jocul.

În ultimii ani, FIFA a produs mai multe schimbări de regulament în jocul de fotbal. Cea mai recentă astfel de schimbare a fost scoaterea regulii golului marcat de în deplasare, regulă de care CFR Cluj a fost prima beneficiară, în dubla cu Borac Banja Luka.

Acum, forul internaţional testează noi reguli, pentru a vedea cât de mult ar influenţa ele desfăşurarea unui meci de fotbal. Printre ele, repriza de 30 de minute sau eliminarea timp de 5 minute a unui jucător care a primit cartonaşul galben.

Revoluţie în fotbal? FIFA testează 4 reguli incredibile

Potrivit El Mundo Deportivo, cei de la FIFA testează în această perioadă 4 noi reguli care ar urma să revoluţioneze fotbalul:

-Împărţirea timpului de joc în două reprize a câte 30 de minute. Timpul este oprit când meciul se întrerupe din diverse motive, precum un fault, un aut sau o schimbare. Echipele n-ar mai avea astfel motive să tragă de timp.

-Schimbări nelimitate. În prezent, pe perioada pandemiei, echipele au voie să facă 5 schimbări. În cazul meciurilor care au nevoie de prelungiri, antrenorii au dreptul la încă o modificare de fiecare. FIFA testează însă varianta în care fiecare echipă potea face schimbări nelimitate, după modelul handbal.

-Executarea auturilor cu piciorul. Cei ce la FIFA consideră că aşa s-ar produce faze mult mai periculoase.

-Pedepsirea cartonaşului galben cu o eliminare timp de 5 minute a jucătorului. Jucătorul avertizat ar urmări meciul de pe margine şi ar reintra după expirarea celor 5 minute.

Noi reguli revoluţionare sunt testate în cadrul turneului Future of Football Cup, o competiţie dedicată echipelor sub 19 ani la care participă PSV, AZ Alkmaar, RB Leipzig şi Club Brugge.

La finalul turneului, cei de la FIFA vor analiza impactul pe care aceste noi reguli l-au avut asupra jocului şi vor decide mai departe dacă vreuna dintre ele va fi sau nu introdusă.

Afla mai multe despre: fifa 

viewscnt
Articole similare