Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revoluţie în Premier League! Manchester United şi Liverpool pregătesc reducerea numărului de echipe de la 20 la 18

Revoluţie în Premier League! Manchester United şi Liverpool pregătesc reducerea numărului de echipe de la 20 la 18

Premier League

Comentarii

Manchester United şi Liverpool, cele mai titrate echipe din istoria Angliei şi eterne rivale, pregătesc o schimbare majoră de format în Premier League.

În condiţiile pagubelor financiare provocate în fotbal de pandemia cu coronaviurs, cei doi granzi îşi doresc ca în Premier League numărul de echipe participante să fie diminuat de la 20 la 18. Potrivit presei britanice, United şi Liverpool au în vedere o noua structură, în care puterea de decizie a echipelor mari să crească faţă de cea a cluburilor mici.

De asemenea, dacă pachetul propus de United şi Liverpool ar fi acceptat, Cupa Ligii Angliei ar fi eliminată din calendarul competiţional sezonier care reglementează programul echipelor engleze. Pentru ca schimbările să aibă loc efectiv este necesar ca 14 din cele 20 de echipe din prima ligă engleză să îşi dea acordul în acest sens.

În sezonul 2022/2023 ar urma să fie retrogradate patru echipe în Championship, iar doar alte două să promoveze în Premier League. După aceea, în noul format vor fi retrogradate două echipe, ocupantele locurilor 17 şi 18. Formaţia clasată pe locul 16 în Premier League va disputa un baraj în sistem play-off cu trupele poziţionate pe 3, 4 şi 5 în Championship.

Afla mai multe despre: premier leaguechampionshipmanchester unitedliverpool 

viewscnt
Articole similare