Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revoluţie în UEFA Champions League! Cluburile se opun proiectului de reformă al Ligii Campionilor

Revoluţie în UEFA Champions League! Cluburile se opun proiectului de reformă al Ligii Campionilor
Comentarii

15 cluburi din prima divizie italiană s-au pronunţat luni împotriva proiectului de reformă al Ligii Campionilor la fotbal, propus de UEFA şi de Asociaţia europeană a cluburilor (ECA), Juventus Torino fiind singura grupare din Serie A care s-a exprimat în favoarea acestuia, anunţă mass-media italiană

Andrea Agnelli, preşedintele lui Juventus, este şi conducătorul ECA, organizaţie care lucrează în strânsă colaborare cu UEFA la acest plan de reformare a competiţiilor europene, care se loveşte însă de o opoziţie foarte puternică.

Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, luni a fost organizat un vot, în cadrul unei reuniuni a Ligii italiene de fotbal, legat de validarea unui document prin care exprimă opoziţia Ligii faţă de proiectul respectiv.

Reprezentantul lui Juventus a fost singurul care a votat împotriva textului respectiv, în timp ce oficialii cluburilor AS Roma, Inter Milano, AC Milan şi Fiorentina s-au abţinut. Toţi ceilalţi au votat în favoarea documentului.



În cadrul Adunării generale extraordinare a ECA, care a avut loc joi şi vineri în Malta, sindicatul cluburilor şi-a apărat proiectul, asigurând că de acesta vor profita mai mult cluburile mici decât marile cluburi.

Însă ideea rămâne foarte impopulară, iar înaintea acestei adunări extraordinare, campionatul Angliei, care a avut patru echipe în finalele Ligii Campionilor şi Europa League în acest sezon, şi-a exprimat din nou opoziţia unanimă faţă de acest proiect.

Joi, şapte cluburi spaniole, însă nu şi "granzii" Real Madrid şi FC Barcelona, au contestat la rândul lor planul respectiv.

Liga germană s-a pronunţat la rândul ei, în unanimitate, împotriva proiectului. În Franţa, 17 cluburi şi-au manifestat opoziţia, în timp ce Paris Saint-Germain, Olympique Lyon şi Olympique Marseille s-au abţinut.

Proiectul apărat de UEFA şi ECA prevede ca 128 de echipe să participe la trei competiţii interconectate (Liga 1, Liga 2, Liga 3), un format care conduce la o Ligă a Campionilor aproape închisă şi foarte favorabilă celor mai mari cluburi.

Conform proiectului iniţial, 24 de echipe din 32 se vor califica în mod automat, de la un sezon la altul, în grupele Ligii Campionilor şi numai patru locuri vor fi accesibile prin intermediul competiţiilor naţionale.

Afla mai multe despre: liga campionilor 

viewscnt
Articole similare