Experiențe împreună.
You are here:

Revoluţie pe piaţa transferurilor din Liga 1! Anunţul istoric făcut impresarul lui Moruţan. Gigi Becali, în culmea fericirii

Revoluţie pe piaţa transferurilor din Liga 1! Anunţul istoric făcut impresarul lui Moruţan. Gigi Becali, în culmea fericirii

Liga 1

Comentarii

Agentul FIFA, Florin Vulturar, a susţinut că fotbalul românesc poate beneficia în urma pandemiei de coronavirus. Impresarul crede că echipe din România precum FCSB, CFR Cluj sau U Craiova vor putea face mult mai uşor transferuri în străinătate, cel puţin pentru o perioadă. În acest moment, Gigi Becali pare cel mai aproape să-i vândă pe Florinel Coman sau Dennis Man, conform declaraţiilor sale.

Fotbalul din estul Europei s-ar putea aştepta la un efect neaşteptat, după finalul pandemiei de coronavirus. Agentul FIFA susţine că fotbalul va suferi schimbări majore în următoarele luni, iar transferurile dinspre România în străinătate ar putea fi mult mai facile. Totul, din cauza puterii scăzute de cumpărare a cluburilor. 

Cum pot profita patronii lui FCSB, CFR Cluj sau U Craiova pe piaţa transferurilor după pandemia de coronavirus

Florin Vulturar, care îi impresariază şi pe fotbaliştii FCSB, Artidis Soiledis, George Miron şi Olimpiu Moruţan, crede că vor exista anumite schimbări pe piaţa transferurilor. Astfel, fotbaliştii din Liga 1 vor deveni mult mai atractivi pentru echipele din străinătate, deoarece au cote mult mai scăzute: „Jucătorii din România se vor vinde mai uşor în perioada următoare, deoarece echipe ca Slavia Praga sau Sparta Praga nu o să mai cumpere jucători de 15-20 de milioane şi piaţa din România probabil o să vândă mai bine în viitorul apropiat”, a declarat agentul pentru Telekom Sport.

În cadrul aceleiaşi intervenţii, Florin Vulturar a oferit şi o reacţie în privinţa tăierilor salariale de la FCSB: "Eu le-am explicat situaţia, e un subiect sensibil, nu poţi să-i obligi pe jucători sau să-i faci să nu semneze.  Ei cam toţi au acceptat, Moruţan, Miron, e o situaţie destul de grea pentru fotbalul românesc, pentru societate, trebuie să fim foarte atenţi. Dacă nu, o să intrăm în altă parte şi o să ne fie destul de greu să ne revenim", a mai spus agentul FIFA.  

Studiu CIES: sume de transfer mai mici. Cum afectează coronavirus fotbalul

Declaraţia furnizată de agentul Florin Vulturar vine după ce CIES Football Observatory a făcut un anunţ dur pentru cluburile de fotbal, care deja sunt afectate de efectele financiare ale pandemiei de coronavirus. Cota de piaţă a fotbaliştilor va scădea, până în perioada de transferuri din vară, cu până la 28%, în medie.

Repercusiunile pandemiei de COVID-19 nu vor ocoli şi fotbalul românesc, unde cluburile deja pierd sume importante de bani, după suspendarea ligilor naţionale.

Astfel, dacă vor dori să facă transferuri în străinătate, patronii de la FCSB, CFR Cluj sau U Craiova vor trebui să renunţe la pretenţiile financiare, pe care le-au avut până în momentul întreruperii campionatului. În schimb, Gigi Becali a anunţat, miercuri, că negociază plecarea unui fotbalist pentru 10 milioane de euro. 

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe