Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rezultatele zile în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Olanda învinsă în Turcia, Franţa doar remiză acasă cu Ucraina

Rezultatele zile în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Olanda învinsă în Turcia, Franţa doar remiză acasă cu Ucraina

Fotbal

Comentarii

Surpriza zilei a venit în grupa G, acolo unde Turcia a învins Olanda cu 4-2. Gazdele au condus cu 3-0 încă din debutul reprizei secunde. Olanda a revenit în joc cu două goluri marcate în interval de doar două minute însă pe final gazdele au mai punctat o dată.

Ieri s-au disputat primele partide de calificare pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022.

În grupa A, Portugalia a trecut greu de Azerbaidjan pe teren propriu, scor 1-0, singurul gol al partidei venind după un autogol. În celălalt meci al grupei, Serbia a învins Irlanda pe teren propriu cu 3-2 după ce oaspeţii au deschis scorul în minutul 18.

În grupa D, ambele meciuri s-au încheiat la egalitate. Finlanda a făcut 2-2 acasă cu Bosnia/Herţegovina după 0-0 la pauză. Oaspeţii au deschis scorul după un penalty în minutul 55 după care Finlanda a întors scorul într-un interval de 20 de minute. Bosnia a egalat cu 5 minute înainte de final. În celălalt meci al grupei, Franţa a condus la pauză cu 1-0 după golul lui Griezmann însă a fost egalată după un autogol în minutul 57.

În derby-ul grupei E, Belgia a câştigat acasă cu 3-1 în faţa celor din Ţara Galilor, după ce galezii au deschis scorul rapid. Belgia a revenit şi a marcat de două ori în numai 6 minute până la pauză. În celălalt meci al grupei, Cehia a trecut cu 6-2 de Estonia în deplasare.

Surpriza zilei a venit din grupa G, acolo unde Turcia a învins Olanda cu 4-2. Gazdele au condus cu 3-0 încă din debutul reprizei secunde. Olanda a revenit în joc cu două goluri marcate în interval de doar două minute însă pe final gazdele au mai punctat o dată. În aceeaşi grupă, fosta adversară a României din preliminariile pentru EURO 2020, Norvegia, a învins cu 3-0 în Gibraltar. În ultimul meci al grupei, Muntenegru a câştigat pe final în Letonia cu 2-1 după ce a fost condusă cu 1-0.

În grupa H, Croaţia a pierdut surprinzător în Slovenia cu 1-0. Rusia s-a impus în Malta fără emoţii cu 3-1 în timp ce Slovacia şi Cipru au încheiat la egalitate, 0-0, într-un meci jucat în Cipru.

Meciurile din celelalte 5 grupe de calificare, printre care şi Macedonia de Nord - România din grupa J, se vor juca în seara aceasta.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: campionatul mondial 

viewscnt
Articole similare