Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

REZUMAT | FC Viitorul Constanţa o învinge clar pe CFR Cluj, scor 3-1. Gică Hagi şi Dan Petrescu, lideri în Liga l

REZUMAT | FC Viitorul Constanţa o învinge clar pe CFR Cluj, scor 3-1. Gică Hagi şi Dan Petrescu, lideri în Liga lgalerie foto

Superliga

Comentarii

Viitorul Constanţa a reuşit să o învingă pe CFR Cluj, scor 3-1 (2-0), duminică seară, la Ovidiu, într-o partidă din etapa a 12-a a Ligii l de fotbal. Golurile victoriei au fost reuşite de Andrei Peteleu - autogol, Cosmin Matei şi Rivaldinho. Unicul gol al clujenilor a fost reuşit de Emmanuel Culio din penalty.

VIDEO | FC Viitorul - CFR Cluj 3-1 (Peteleu 27`- autogol, C.Matei 36`, Rivaldinho 57`/ Culio 75`- penalty)

În acest moment, bunii prieteni Gică Hagi şi Dan Petrescu sunt lideri în Liga l, cu câte 24 de puncte. În spatele acestora, stă la pândă Victor Piţurcă alături de oltenii săi aprigi, cu câte 23 de puncte. În partida de duminică seară, în care Viitorul a dominat-o pe CFR Cluj mai bine de 70 de minute, s-a simţit faptul că Dan Petrescu a fost obligat să utilizeze mai multi jucători care au evoluat mai puţin în acest sezon. De asemenea, titularii au venit după o deplasare epuizantă la Glasgow, în grupele Europa League.

Jucătorii Viitorului au fost mai proaspeţi, mai pragmatici şi au gestionat foarte bine ocaziile de gol avute. De partea cealaltă, Lacina Traore l-a exasperat pe Dan Petrescu cu ratările sale. În poarta constănţenilor s-a aflat, din nou, un portar - Cătălin Căbuz - într-o poftă extraordinară de fotbal.

În etapa viitoare, CFR Cluj va întâlni pe "U" Craiova, sâmbătă, 19 octombrie, în timp ce FC Viitorul va evolua pe terenul celor de la Academica Clinceni, duminică, 20 octombrie.

REZUMATUL PARTIDEI

 

 

Min. 91. Adrian Păun mai încearcă un şut, însă nici acesta nu-şi găseşte ţinta.

Min. 90: Din poziţie foarte bună, Mario Dulca trimite mingea departe de paorta lui Arlauskis.

Min. 87: Ocazie monumentală pentru CFR Cluj! Fără om în marcaj, Lacina Traore trimite balonul cu capul milimetric pe lângă stâlpul drept al porţii lui Căbuz.

Min. 84: CFR-ul presează! Din nou la post, Cătălin Căbuz. Şutul lui Andrei Peteleu a fost boxat cu siguranţă de tânărul portar al constănţenilor.

Min. 75: GOOOOLLL CFR CLUJ! A marcat Emmanuel Culio a marcat de la 11 metri.

Min. 74: Penalty pentru CFR Cluj!  Valentin Costache a fost cel faultat.

Min. 65: Ocazii mari de gol pentru CFR Cluj! Cătălin Căbuz îşi continuă sarabanda intervenţiilor salvatoare. De data aceasta, a blocat şuturile lui Costache şi Bordeianu, în situaţii eminente de gol. Gică Hagi îşi aplaudă portarul !!!

Min. 62: Şutul lui Adi Păun este moale, iar portarul Viitorului, Cătălin Căbuz, nu a avut nicio problemă în a-l reţine.

Min. 57: GOOOLLL FC VIITORUL !!! Rivaldinho face o preluare fantastică, norocoasă, scapă de marcaj, apoi şutează printre picioarele lui Arlauskis. Este 3-0 pentru formaţia lui Gică Hagi.

Min. 47: Şansă mare de gol CFR Cluj! Lacina Traore îi ia faţa lui Ţîru şi plasează lovitura de cap pe spaţiul porţii, acolo unde portarul Căbuz are un reflex fantastic!

A început repriza a 2-a!

Min. 43: Ocazie mare de gol pentru Viitorul. Pătrunderea lui De Nooijer a trecut la o palmă de bara porţii adverse. Viitorul face spectacol!

Min. 36: OOOOOOO CE GOL MARCHEAZĂ COSMIN MATEI! De la 30 de metri, fără preluare, direct în vinclul porţii lui Arlauskis.

Min 33: Lacina Traore reuşeşte să marcheze, însă golul este anulat pentru OFFSIDE! Decizie corectă a arbitrilor.

Min. 27: GOOOLLL Viitorul Constanţa! Andrei Peteleu îşi marchează un autogol cum rar se vede în Liga l. Fără adversar în spate, fundaşul dreapta plasează cu latul balonul imparabil pentru Arlauskis, sub bară.

Min. 18: Şutul lui Gabi Iancu a fost extrem de periculos, aproape să-l surprindă pe Arlauskis. Corner pentru Viitorul.

Min. 16: Lacina Traore şutează din marginea careului de 16 metri, însă balonul se scurge pe lângă poartă. Ivorianul cere corner, arbitrii nu sunt de aceeaşi părere.

Min.15: Şutul lui Radu Boboc, mult din lateral dreapta, a fost prins fără probelem de Arlauskis.

Min. 12: Asediu la poarta lui Arlauskis! Iancu, Artean şi Ţîru l-au pus la grea încercare pe portarul lituanian. Defensiva CFR-ului rezistă.

Min. 11: Fază periculoasă creată de Viitorul! George Ganea are balonul în bocanc, însă este blocat în ultima instanţă de apărarea CFR-ului.

Min. 9: Începutul de partidă este unul echilibrat, în care ambele formaţii practică un fotbal atent, de tatonare, presărat cu lupte momentan oarbe la mijlocul terenului.

ECHIPELE DE START

Viitorul: Căbuz - Boboc, Tîru, Mladen, de Nooijer - C. Matei, Artean, Houri - Iancu, Rivaldinho, G. Ganea
Rezerve: Cojocaru, Filip, Iacob, Ciobanu, Calcan, Dulca, Achim
Antrenor: Gică Hagi 

CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu, Cestor, Vinicius, Camora - Hoban, Itu, Culio - Păun, Traore, Costache
Rezerve: Rus, Susic, Paşcanu, Bordeianu, Deac, Golofca, Pereira
Antrenor: Dan Petrescu


La meciul de la Ovidiu, atât managerul tehnic al Viitorului, Gică Hagi, cât şi antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, vor reveni pe bancă, după ce şi-au ispăşit suspendările. Hagi îşi regăseşte echipa pe locul al treilea, cu 21 de puncte, la două puncte de U Craiova, a doua clasată, şi la trei lungimi de liderul CFR Cluj.

"Revin pe bancă şi atât. E bine că revin pe bancă. Restul, nu are rost.

Mă bucur când sunt pe bancă, îmi place să fiu pe bancă. Viitorul e singurul club din România care de patru ani şi ceva are acelaşi antrenor. Când un om stă atâta timp înseamnă că şi-a pus amprenta şi când el lipseşte de acolo e ca şi cum a jucat Hagi 18 ani la echipa naţională şi când a plecat de la echipa naţională a lăsat un gol.  Am jucat de la egal la egal cu ei de fiecare dată. 

Şi noi suntem puternici şi noi sutnem buni şi noi ştim să jucăm fotbal. Ei sunt în formă, sunt o echipă bună, dar cred că şi noi suntem buni.

Meci acasă, meci mare, cu o echipă foarte bună, cu o echipă europeană, din toate punctele de vedere, nu doar aşa cum am spus la alte meciuri, ei sunt în Europa. O echipă care a demonstrat că e foarte bună, cu un antrenor experimentat şi cu ambiţia să câştige fiecare meci. Noi încercăm să fim noi, să ne luăm cele trei puncte. Ar fi trei puncte importante pentru noi, în lupta noastră de a intra în play-off.

Nu-mi doresc foarte multe ocazii, îmi doresc să câştigăm, să luăm cele 3 puncte şi să marcăm, pentru că, cu siguranţă, dacă vrei să câştigi, trebuie să marchezi. Va fi greu cu CFR, dar am încredere că echipa poate să facă, pentru că suntem o echipă care marcăm în acest an foarte mult", a declarat Gică Hagi, înaintea partidei.

LIVE VIDEO | FC Viitorul - CFR Cluj, de la 20:30, la Telekom Sport 1

CFR Cluj vine după înfrângerea suferit la Glasgow, în faţa lui Celtic, cu scorul de 2-0, în cea de-a doua rundă a grupelor Europa League.

"Nu e uşor să fii tot pe drumuri, nu putem pregăti foarte bine meciurile, e clar că e şi puţină oboseală, dar nu avem ce face, suntem jucători profesionişti, pentru asta suntem plătiţi. E clar că ne aşteaptă mâine un meci greu, Viitorul e o echipă foarte bună, o echipă foarte periculoasă. O echipă care are foarte mult posesia, atacă foarte mult, eu cred că va fi un meci frumos.

Noi ne gândim să câştigăm, pentru că suntem echipa de pe primul loc şi e normal când eşti acolo, sus, te gândeşti la orice meci să câştigi. Aşa am fost învăţaţi, să intrăm pe teren cu gândul numai la victorie, indiferent ce adversar întâlnim.

Nu ştiu acum dacă va fi un festival de goluri, cert e că va fi un meci frumos, între două echipe bune, două echipe cu jucători foarte buni, eu cred că va fi un meci echilibrat", a declarat Dan Petrescu.

Nu rata FC Viitorul - CFR Cluj, duminică, de la 20:30, în direct la Telekom Sport 1 şi live video pe telekomsport.ro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: viitorul 

viewscnt
Articole similare