Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

REZUMAT VIDEO | Manchester City, umilită pe Anfield. Liverpool s-a impus cu 3-0 şi este cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor

REZUMAT VIDEO | Manchester City, umilită pe Anfield. Liverpool s-a impus cu 3-0 şi este cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor
Comentarii

Liverpool a produs una dintre surprizele serii şi a devenit favorită la calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. "Cormoranii" s-au impus cu 3-0 în meciul de pe propriul teren cu Manchester City.

Liverpool a avut o primă jumătate de oră perfectă în prima manşă din sferturile de finală contra lui Manchester City. "Cormoranii" au marcat primul gol după un contraatac purtat în doi jucători, Salah şi Firmino. Egipteanul l-a învins pentru prima dată pe Ederson. A doua reuşită a venit ca din tun. Oxlade-Chamberlain l-a lăsat fără reacţie pe goalkeeperul lui City.

Liverpool nu au încetat asaltul şi au mai lovit o dată, pentru o primă repriză de vis. Salah l-a servit pe Mane, iar senegalezul a reuşit să marcheze cel de-al şaptelea său gol din ultimele opt partide. Guardiola nu a reuşit să schimbe nimic la pauză. Echipa spaniolului nu a mai primit însă niciun gol, poate şi pentru că Salah a ieşit accidentat. Liverpool - Manchester City s-a încheiat 3-0, iar "cormoranii" au început deja sărbătoarea.

REZUMAT VIDEO | LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 3-0
Au marcat: Salah '12, Oxlade-Chamberlain '21, Mane '31

ECHIPELE DE START:

LIVERPOOL: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - J. Milner, Henderson, Chamberlain - Salah, Firmino, Mane

MAN. CITY: Ederson - Walker, Otamendi, Kompany, Laporte - Gundogan, Fernandinho, D. Silva - De Bruyne, G. Jesus, Sane

Min. 84 - Sane marchează, însă golul este anulat, după ce arbitrul asistent a ridicat eronat fanionul

Min. 31 - GOOOOOOOOOL Liverpool face 3-0, după reuşita cu capul a lui Mane

Min. 21 - GOOOOOOOOOL Oxlade-Chamberlain marchează un gol superb şi duce scorul la 2-0

Min. 12 - GOOOOOOOOOL Salah marchează din pasa lui Firmino

Liverpool - Manchester City este unul dintre meciurile de la care fanii au cele mai mari aşteptări. Ambele au un apetit ofensiv ieşit din comun. Liverpool şi City au cele mai bune atacuri din Premier League, cu 88 de goluri marcate, respectiv 75. Pe foaie, City pare favorită prin calitatea superioară, formă, constanţă şi echilibru în compartimente. În plus, Pep Guardiola este ”călit” cu astfel de meciuri.

Dar Jurgen Klopp este mereu deschis la surprize. Cu el pe bancă, Liverpool a demonstrat că poate să joace de la egal la egal cu principalele forţe ale fotbalului european. De altfel, Liverpool este singura echipă care a învins-o pe Manchester City în campionat, în acest sezon. S-a întâmplat la ultima întâlnire directă, pe 14 ianuarie, când ”cormoranii” au câştigat pe Anfield cu 4-3. În tur însă, Manchester City s-a impus cu un categoric 5-0.

Este însă singura victorie a lui City în faţa lui Liverpool în ultimele cinci întâlniri directe. ”Cormoranii” au câştigat de trei ori, City a învins o dată şi un meci s-a terminat la egalitate. Deci Guardiola se confruntă cu un adversar în faţa căruia a avut deseori probleme.

LIVE VIDEO | Liverpool - Manchester City. Câteva probleme de lot pentru ambele echipe

Jurgen Klopp nu se poate baza pe Adam Lallana, care s-a accidentat cu Crystal palace. Joe Gomez este, de asemenea, accidentat, în timp ce Emre Can este incert. Nathaniel Clyne a revenit după accidentarea gravă prin care a trecut şi a stat pe bancă în meciul cu Palace, lucru care probabil se va întâmpla şi la meciul cu City.

Şi Guardiola are câteva bătăi de cap. Laporte, Aguero şi Delph sunt incerţi pentru acesti meci, din cauza problemelor medicale, iar Benjamin Mendy lipseşte în continuare.

LIVE VIDEO | Liverpool - Manchester City. Pep se teme de ”tripleta de aur” a lui Liverpool

Klopp a reuşit să construiască la Liverpool o ofensivă cu multă tehnică şi imaginaţie, care se poate transforma într-un coşmar pentru orice adversar. Bineînţeles, cel mai periculos este considerat Salah, care are cel mai bun sezon din carieră. Pep spune că atacul lui Liverpool este devastator:

”Salah, Mane şi Firmino, toţi trei, sunt aproape de neoprit. Sunt jucători fantastici. Modul în care joacă Liverpool este complicat pentru noi. Ştim asta. Sunt rapizi, sunt buni şi este greu”, a declarat Guardiola.

  • LIVERPOOL: Karius - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Milner - Wijnaldum, Henderson, Can - Salah, Firmino, Mane
  • MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Otamendi, Kompany, Danilo - De Bruyne, Fernandinho, Silva - Sterling, Jesus, Sane

LIVE VIDEO | Liverpool - Manchester City, miercuri, de la 21:45, pe Telekom Sport 2. Cele mai importante faze sunt live video pe telekomsport.ro
 

Afla mai multe despre: liverpoolmanchester cityliga campionilor 

viewscnt
Articole similare