Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Români în grupele Cupelor Europene

Români în grupele Cupelor Europene

Pariuri sportive

Comentarii

(P) Doar 8 fotbalişti români sunt în grupele Cupelor Europene din acest sezon.

Începând cu 2009-2010, când Cupa UEFA a devenit Liga Europa, o singură dată a mai avut România mai puţin de 10 reprezentanţi în această fază, conform operatorului digital de pariuri şi cazinou Betano.

Numărul de 8 fotbalişti români în grupele Lia Campionilor sau Liga Europa este mic, în comparaţie cu alţi ani, şi este cauzat de absenţa echipelor din Liga 1 Betano. Doar în 2015-16 au fost mai puţini, 7, şi atunci fiind un sezon fără cluburi din România. Dacă le excludem complet din acest calcul, numărul stranierilor este, în aceste 10 sezoane, între 5 şi 12. Minimul lor a fost în sezonul 2012-13, când au jucat pentru cluburi din afară doar Chivu, Raţ, Ştefan Radu, Maxim şi Marica; iar maximul de 12 în 2009-10 şi 2016-17.

84 de români în 2009-2010: 72 din Liga 1 Betano!

Prima ediţie a Ligii Europa a avut un număr record de români, 64, iar în acelaşi sezon au fost 20 şi în Liga Campionilor. Acest lucru se datorează faptului că 5 echipe din campionatul intern au jucat în grupe: Urziceni, Steaua, Dinamo, CFR Cluj şi Timişoara. În total, ele s-au bazat pe 72 de fotbalişti români. Doi ani mai târziu, în grupele cupelor europene au fost 63 de români din Liga 1, jucând la Oţelul, Steaua, Rapid şi Vaslui.

Doar Chiricheş în Liga Campionilor

Vlad Chiricheş este singurul român din grupele Ligii Campionilor. Inclus în lotul UEFA de către Napoli, fundaşul nu a jucat niciun minut şi ar putea juca doar la primăvară, din cauza accidentării la genunchi. Chiricheş e la al treilea sezon consecutiv în Ligă şi la al optulea european, în timp ce niciun alt român nu are mai mult de 3 ani la rând în grupe, în acest moment! Am mai avut un singur reprezentant în cea mai importantă competiţie şi în sezoanele 2014-15 (Moţi) şi 2015-16 (Măţel). În 2013-14 au fost 16 români, însă niciun stranier – toţi fiind la FCSB!

Ştefan Radu, la al şaptelea sezon de Liga Europa

Fundaşul lui Lazio are cele mai multe apariţii în a doua competiţie europeană, calificându-se în grupe pentru a şaptea oară în ultimele 10 ediţii. Alături de el, mai participă Moţi şi Keşeru (Ludogoreţ), Băluţă (Slavia), Ivan (Rapid Viena), Răzvan Marin (Standard) şi Alin Toşca, antrenat de Răzvan Lucescu (PAOK). Ca şi în cazul Ligii Campionilor, numărul de stranieri este constant: în ultimii 5 ani au fost între 6 şi 7 jucători în grupe. Cu excepţia lui Ştefan Radu, care a fost accidentat în primele două etape, toţi au jucat cel puţin un meci! În etapa a treia a Ligii Europa vor fi meciuri cruciale pentru ei, ce pot decide calificarea. Rapid Viena va juca la Villarreal, Standard Liege la Krasnodar, iar Lazio la Olympique Marseille.

 

Afla mai multe despre: pariuri sportivebetano 

viewscnt
Articole similare