Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România a câştigat 29 de medalii la Campionatele Balcanice de atletism - seniori. Ucraina a încheiat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni

România a câştigat 29 de medalii la Campionatele Balcanice de atletism - seniori. Ucraina a încheiat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni

Atletism

Comentarii

Delegaţia României a cucerit 29 de medalii la Campionatele Balcanice de atletism pentru seniori, desfăşurate weekend-ul recent încheiat, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca: 8 de aur, 14 de argint şi 7 de bronz.

La ediţia a 73-a a Campionatelor Balcanice în aer liber au participat aproximativ 300 de sportivi din 12 ţări, România aliniind 64 de sportivi, potrivit site-ului FRA. În clasamentul pe medalii, Ucraina a ocupat primul loc, cu 12-13-7, urmată de Turcia, 9-2-10, şi România.

Medaliile de aur ale României au fost obţinute, sâmbătă, de Rareş Toader la aruncarea greutăţii, de Claudia Bobocea la 800 m şi de ştafeta feminină de 4x100 m, în timp ce duminică au urcat pe prima treaptă a podiumului Alin Alexandru Firfirică (disc), Bianca Florentina Ghelber (ciocan), Andreea Apachiţe (greutate), Daniela Stanciu (înălţime), Claudia Bobocea (1.500 m).

Argintul a fost câştigat sâmbătă de Roxana Rotaru la 3.000 m, Andreea Iuliana Lungu la disc, Mihai Cristian Pîslaru la 400 m, Elena Adelina Panaet la 3.000 m obstacole, de Nicolae Soare la 5.000 m şi de Florentina Iuşco la triplusalt, iar duminică de Răzvan George Roman (decatlon), Florin Alexandru Vişan (triplusalt), ştafeta masculină de 4x400 m, Anamaria Nesteriuc (100 m garduri), Ioana Diana Ţigănaşu (greutate), Camelia Florina Gal (200 m), Florentina Budică (heptatlon) şi ştafeta feminină de 4x400 m.

Medaliile de bronz au fost cucerite de Sanda Belgyan la 400 m garduri, de Ioana Plăvan la aruncarea suliţei, de Andreea Marina Baboi la 100 m şi de ştafeta masculină de 4x100 m, sâmbătă, şi de Sergiu Ursu (disc), Alexandru Gheorghe Tache (triplusalt) şi Florentina Iuşco (lungime), duminică.

Afla mai multe despre: alte sporturi 

viewscnt
Articole similare