Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România a cucerit trei medalii la Campionatul European U23 de atletism

România a cucerit trei medalii la Campionatul European U23 de atletism

Atletism

Comentarii

România a cucerit trei medalii, sâmbătă, la Campionatul European U23 de la Gavle (Suedia) prin Andrea Miklos (400 metri), Claudia Prisecaru (3000 obstacole) şi Alexandru Novac (suliţă).

Vicecampioană mondială de junioare anul trecut, Andrea Miklos (20 ani) a reuşit să obţină bronzul la 400 metri, prima medalie pentru România la Gavle. Sportiva de la CSM Bucureşti, antrenată de Magdolna Kanizsay, a oprit cronometrul în 52.66 secunde, cel mai bun timp al sezonului pentru ea.

A doua medalie pentru România a venit la 3000 obstacole prin Claudia Prisecaru (CSM Focşani 2007). Intrată în finală cu al doilea timp al calificărilor, sportiva antrenată de profesorul Cristian Orza s-a menţinut în plutonul fruntaş pănă spre final. Prisecaru părea să piardă lupta pentru bronz chiar în ultimele două tururi, dar o rivală s-a împiedicat dramatic la unul dintre ultimele obstacole şi românca a terminat în 9:53.21 minute, un nou record personal.

Recordmenul en-titre al României la aruncarea suliţei, Alexandru Novac (CSM Bucureşti) a obţinut argintul la Gavle după o evoluţie entuziasmantă. Susţinut frenetic de întreaga delegaţie, sportivul antrenat de Petre Manu a aruncat 81,75 metri din a cincea încercare. El a fost depăşit chiar la ultima aruncare de către polonezul Cyprian Mrzyglod, cu o performanţă de 84,97 metri.

"Sunt rezultate bune, care ne dau încredere pentru viitor. Această generaţie şi cea de juniori care vine din urmă beneficiază de multe talente. Depinde de noi să le maximizăm potenţialul. Cred că ar trebui să criticăm mai puţin sportivi, să îi incurajăm mai mult şi să îi lăsăm pe antrenori să îşi facă treaba pentru că valoare există. Ne dorim să organizăm în România mai multe competiţii internaţionale pentru a-i ajuta să capete experienţă", a declarat Florin Florea, preşedintele FR Atletism, potrivit unui comunicat.

Afla mai multe despre: atletism 

viewscnt
Articole similare