Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România a depăşit Suedia şi Cipru în clasamentul coeficienţilor UEFA după Farul - HJK 2-1 şi Sepsi - Bodo Glimt 2-2

România a depăşit Suedia şi Cipru în clasamentul coeficienţilor UEFA după Farul - HJK 2-1 şi Sepsi - Bodo Glimt 2-2galerie foto

Fotbal

Comentarii

Farul Constanţa a reuşit să o învingă pe HJK Helsinki din Finlanda, joi, scor 2-1 (0-0), la Ovidiu, în manşa tur a play-off-ului pentru accederea în grupele Conference League. În aceeaşi fază a competiţiei, la Sfântu Gheorghe, Sepsi a remizat cu norvegienii de la Bodo Glimt, scor 2-2.

În urma acestor rezultate, campionatul României a reuşit să câştige, cel puţin pentru moment, încă două locuri în ierarhia coeficienţilor UEFA.

Farul şi Sepsi adună puncte preţioase pentru România

Victoria Farului şi egalul lui Sepsi au adus alte 1,5 puncte preţioase României la coeficient: un punct Farul pentru victorie şi jumătate de punct Sepsi, pentru egal.

Aşadar, coeficientul pentru sezonul 2023/2024 al României a ajuns la 3.250 şi a ajutat Superliga, după cele două dueluri, să acumuleze un total de 21.375 pe parcursul ultimelor cinci sezoane.

  • Coeficientul ţării se stabileşte împărţind numărul de puncte câştigate de echipele dintr-o ţară, la numărul de formaţii aflate în competiţiile europene. România a adunat, în acest sezon, 13.000 puncte UEFA.
  • Apoi, coeficientul final, cel care decide câte locuri primesc ţările în fiecare an, se stabileşte adunând coeficienţii ţării pe ultimii cinci ani. Până acum, România a ajuns la 21.375 puncte.

După rezultatele de joi seară, România a reuşit să treacă peste campionatele din Suedia (21.250) şi Cipru (21.100) şi se află pe locul 22. Asta după ce în preliminarii a mai depăşit şi Ungaria (19.375), aflată pe locul 25.

Suedia mai are o singură echipă în competiţie, pe Hacken, în preliminariile Europa League. A remizat acasă, scor 2-2, cu scoţienii de la Aberdeen, şi ar putea continua aventura europeană în Conference League.

De partea cealaltă, Aris Limassol a pierdut pe terenul celor de la Slovan Bratislava, scor 1-2, în preliminariile Europa League, însă nu-şi face griji prea mari pentru că va continua în Europa, cel mai probabil în Conference League.

O a doua reprezentantă a Ciprului, APOEL Nicosia, a pierdut la Gent, scor 0-2, în preliminariile Conference League, şi pare eliminată din Europa.

  • Ferencvaros a trecut de Zalgiris în deplasare, scor 4-0, şi mai mult ca sigur va juca în grupele Conference League.

În consecinţă, România, Suedia, Cipru şi Ungaria au şanse mari să rămână cu câte o formaţie în Europa după retur. Asta dacă nu cumva Sepsi reuşeşte o surpriză uriaşă în Norvegia şi răstoarnă calculele hârtiei.

Următoarele ţinte, Polonia şi Croaţia

Următoarele două ţări deasupra României, la distanţă mică de puncte, sunt Polonia (22.125) şi Croaţia (22.400).

La polonezi, Rakow a pierdut, acasă, cu Copenhaga, scor 0-1, în play-off-ul Ligii Campionilor şi, cel mai probabil, va evolua în grupele Europa League.

De asemenea, Legia a remizat pe terenul celor de la Midtjylland, scor 3-3, în play-off-ul Conference League şi păstrează şanse reale de calificare.

La croaţi, lucrurile nu sunt tocmai roz. Rijeka este ca şi eliminată din Europa, după ce pierdut la Lille, scor 1-2, în play-off-ul de Conference League.

Singura echipă cu şanse reale de a rămâne în Europa este Dinamo Zagreb, care a trecut de Sparta Praga, scor 3-1, în play-off-ul de Europa League.

Clasamentul coeficienţilor UEFA în desfăşurare:

Afla mai multe despre: farul - hjksepsi - bodo 

viewscnt
Articole similare