Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România a pierdut un fotbalist în faţa altei echipe naţionale. Theo Corbeanu a debutat cu gol pentru Canada la doar 18 ani

România a pierdut un fotbalist în faţa altei echipe naţionale. Theo Corbeanu a debutat cu gol pentru Canada la doar 18 anigalerie foto

Fotbal

Comentarii

Theo Corbeanu are 18 ani şi evoluează în Premier League. Atacantul de origine română este un fotbalist de mare perspectivă pe care echipa naţională a s-ar fi putut baza.

Theo Corbeanu a debutat cu gol pentru Canada la doar 18 ani

Theo Corbeanu evoluează în Premier League U23 pentru Wolverhampton, iar la 18 ani este unul dintre cei mai promiţători atacanţi din fotbalul englez. Puştiul de 1.90 a fost inclus în lotul echipei mari după evoluţii excelente şi a fost chemat şi la echipa naţională a Canadei. 

În premlimiariile pentru Campionatul Mondial, Corbeanu a marcat după 4 minute, de la intrarea pe teren, contra Bermudei, iar acesta a reprezentat primul său gol în tricoul echipei naţionale şi a fost înscris la debut.

Theo Corbeanu a marcat golul de 5-1 pentru Canada în minutul 81.

 

România a pierdut un jucător în favoarea altei echipe naţionale

Theo Corbeanu este născut în Canada, iar părinţii săi sunt români. Până la vârsta de 17 ani atacantul lui Wolves a evoluat la echipele de tineret ale României. Cu toate acestea el a ales să reprezinte ţara în care s-a născut, chiar dacă în 2018, în momentul în care s-a transferat la academia echipei din Premier League, a declarat că vrea să lupte alături de tricolori la Campionatul Mondial.

"Fratele meu mai mare a făcut un video cu fazele mele şi am intrat în contact cu departamentul de scouting al Federaţiei din România. După câteva luni am fost selectat la naţionala U16 pentru două amicale cu Irlanda.

Ca orice jucător, visez să câştig Cupa Mondială pentru ţara mea. E greu de spus când voi debuta (n.r. La naţionala mare a României), dar cu muncă şi ambiţie orice e posibil", spunea Corbeanu în 2018, pentru tackle.ro.

Theo Corbeanu a evoluat în 13 partide pentru România la U16 şi U17, iar acum joacă în tricoul Canadei, care a ales să îl convoace direct la echipa mare a naţionalei. 

Atacantul lui Woles a făcut următoarele declaraţii atunci când a fost chemat să joace pentru Canada.

"Am ales Canada acum, după câţiva ani, pentru că am simţit că este un lucru corect în acest moment, deoarece are o generaţie foarte promiţătoare de jucători. Mai ales cu toată emoţia de a găzdui Cupa Mondială din 2026.

Am crezut că pot face parte din această aventură. Asta m-a motivat şi m-a inspirat. Mi-am dorit întotdeauna să joc pentru Canada, dar aşa cum am spus, cu câţiva ani în urmă nu am fost selectat", a recunoscut Corbeanu.

Faze cu Theo Corbeanu

 

 

 

 

Afla mai multe despre: theo corbeanu premier league wolves 

viewscnt
Articole similare