Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România are selecţioner nou la rugby! Prima reacţie a lui Thomas Lievremont: ”Mie nu îmi place să pierd, vreau să câştig mereu”

România are selecţioner nou la rugby! Prima reacţie a lui Thomas Lievremont: ”Mie nu îmi place să pierd, vreau să câştig mereu”

Rugby

Comentarii

Naţionala de rugby o ia de la capăt după ce a fost exclusă de la Cupa Mondială, cu selecţioner francez. Thomas Lievremont îl înlocuieşte pe galezul Lynn Howells, care a demisionat la începutul lunii martie.

De trei ori câştigător al Turneului celor 6 Naţiuni cu Franţa, Thomas Lievremont a preluat naţionala de rugby pe care trebuie să o ducă la ediţia cupei mondiale de peste 5 ani. La cea de anul viitor, ”stejarii” au fost excluşi după scandalul naturalizării lui Fakaosilea. În vârstă de 44 de ani,  Lievremont a fost internaţional francez între 1996 şi 2004 şi vicecampion mondial în 1999. De 3 ori a fost campion naţional cu Biarritz.

Am venit în România acum câteva luni, am întâlnit persoane care au apreciat pasiunea şi implicarea mea, am descoperit o ţară care iubeşte mult rugbyul şi crede în el, aşa că am decis că merită să revin. Obiectivul pe care mi-l propun este să antrenez echipa în cel mai bun mod posibil, pe de o parte, şi să concep un plan de dezvoltare pe o perioada de câţiva ani, până cel puţin în 2023, pe de altă parte. Nu-mi place să pierd, obiectivul meu e să câştig. Voi sta cât mai mult posibil în România, când ma implic într-un proiect, o fac 100% şi îmi dedic cât de mult timp este necesar reuşitei lui”, a spus Thomas Lievremont

Lievremont va debuta pe banca stejarilor pe 10 noiembrie, în meciul de baraj cu Portugalia, pentru participarea în ediţia 2018-2019 a Rugby Europe International Championship.

CV-ul şi experienţa sportivă a lui Thomas vorbesc de la sine, l-am ales pe el după un proces de selecţie complex, cu aplicanţi mulţi şi valoroşi. Concluzia noastră împreună cu reprezentanţii World Rugby a fost că Thomas va fi capabil să ne ghideze către obiectivele pe care ni le propunem. Dacă sunteţi interesaţi de latura practică a relaţiei contractuale cu Thomas, acesta va fi alături de noi până cel puţin după Cupa Mondiala din 2023. Îşi va petrece jumătate din timp aici, în România”, a spus Alin Petrache, preşedintele FRR.

Afla mai multe despre: thomas lievremontrugbyromanianationala 

viewscnt
Articole similare