Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România, colaborare cu Polonia în domeniul sportului. Lupta împotriva dopajului, sportul turistic şi sportul pentru copii, printre temele de discuţie

România, colaborare cu Polonia în domeniul sportului. Lupta împotriva dopajului, sportul turistic şi sportul pentru copii, printre temele de discuţie

auxiliare

Comentarii

Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat, după întâlnirea cu Witold Banka, ministrul Sportului şi Turismului din Polonia, că cele două state intenţionează să semneze un protocol de colaborare, care să vizeze consolidarea colaborării în domeniul sportului.

"Este a doua zi a vizitei oficiale a domnului Banka în România şi a treia noastră întâlnire de când mi-am preluat mandatul. Suntem parteneri strategici şi lucrăm pentru a consolida această colaborare între state. Intenţionăm să semnăm cât de curând un protocol, un parteneriat între cele două ministere pentru a consolida această colaborare şi a putea face schimb de informaţii şi experienţă, pentru a avea discuţii tehnice în ceea ce priveşte legislaţia română, dar şi cea poloneză", a declarat Ioana Bran.

"Discuţiile avute cu domnul Banka au fost foarte constructive şi cordiale şi s-au axat pe următoarele teme: colaborarea dintre cele două ţări în cadrul WADA, cu accent pe lupta împotriva dopajului şi perfecţionarea regulamentului antidoping precum şi a politicilor WADA. Priorităţile pe sport ale României pentru perioada în care vom deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene", a adăugat ministrul român.

La rândul său, Witold Banka a vorbit despre negocierile purtate cu ministrul român.

"Această vizită a fost foarte fructuoasă, în cadrul discuţiilor am reuşit să ajungem la concluzia că priorităţile şi intenţiile noastre în cele două domenii, sport şi turism, sunt aceleaşi. Am vorbit despre sportul turistic, despre sportul pentru copii, precum şi despre politicile în domeniul antidoping. Am dori să facem schimb de bune practici în cele două domenii, precum şi în antidoping. Intenţionăm pe viitor, aşa cum a spus şi doamna Ioana Bran, să redactăm un memorandum în domeniul sportului", a declarat ministrul polonez.

Afla mai multe despre: ioana branmts 

viewscnt
Articole similare