Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România e pe lista neagră la Comisia Europeană! Dezvăluiri incredibile: "Îşi vor pune Fiscul în cap şi vor fi amendaţi şi sportivii, şi cluburile!"

România e pe lista neagră la Comisia Europeană! Dezvăluiri incredibile: "Îşi vor pune Fiscul în cap şi vor fi amendaţi şi sportivii, şi cluburile!"

Fotbal

Comentarii

Dumitru Costin, secretarul general al AFAN, a participat la o întâlnire la Comisia Europeană alături de mai mulţi reprezentanţi de la UEFA, dar şi de trimişii celor mai importante cluburi din lume.

"S-au discutat două subiecte importante. Transpunerea normelor interne ale fotbalului românesc şi contractul cadru al jucătorului profesionist. Aici, România a fost pe lista neagră, pentru că suntem printre puţinele ţări care nu vor să transpună această normă! Este o ambiguitate legislativă şi nu avem contracte de muncă pentru fotbalişti. Tot sportul românesc e pe prestări servicii, dar îşi vor pune Fiscul în cap şi vor fi amendaţi şi sportivii, şi cluburile!", spune Dumitru Costin. 

Conform GSP, acesta a anunţat că în perioada următoare vor urma mişcări importante pentru implementarea unor reguli clare chiar şi în ceea ce priveşte transferurile de jucători şi modul în care obţin venituri impresarii acestora care participă la vânzarea fotbaliştilor: "S-a adoptat o declaraţie comună pentru toţi partenerii, în frunte cu UEFA. În prima jumătate a anului viitor se vor introduce nişte norme privitoare la creşterea transparenţei şi a modului în care operează agenţii de jucători astfel încât să se evidenţieze în mod clar condiţiile juridice şi mai ales partea financiară. Modul în care se obţin venituri din intermedieri de jucători. Pentru că sunt foarte multe abuzuri!".

Afla mai multe despre: uefadumitru costinproblemeromaniafotbal 

viewscnt
Articole similare