Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România este în urna a 4-a pentru tragerea la sorţi a grupelor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

România este în urna a 4-a pentru tragerea la sorţi a grupelor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Fotbal

Comentarii

România are 4 calificări la Jocurile Olimpice, iar cea mai bună clasare a fost un loc 5 în 1964, turneu desfăşurat tot la Tokyo.

Se cunosc şi ultimele două echipe de fotbal calificate la Jocurile Olimpice de vară din Tokyo. Acestea sunt Honduras şi Mexic. Cele două formaţii se alătură celorlalte 14 echipe calificate pentru olimpiada de anul acesta.

Formatul este unul identic cu cel al Campionatului European de tineret. Cele 16 echipe vor fi repartajate în câte 4 grupe a câte 4 formaţii. Primele două echipe din fiecare grupă merg mai departe. Echipa naţională a României s-a calificat după o pauză de 57 de ani. Echipa noastră nu va putea juca în grupe cu o altă formaţie din Europa. Tragerea la sorţi are loc pe 21 aprilie la sediul FIFA. Echipele calificate la Jocurile Olimpice pot folosi jucători născuţi după 1 ianuarie 1997 cu 3 excepţii.

Urnele pentru tragerea la sorţi:

Urna 1: Japonia, Brazilia, Argentina, Coreea de Sud
Urna 2: Mexic, Germania, Honduras, Spania
Urna 3: Egipt, Noua Zeelandă, Coasta de Fildeş, Africa de Sud
Urna 4: Australia, Franţa, România, Arabia Saudită

Turneul se desfăşoară în perioada 21 iulie - 7 august 2021. România s-a calificat la JO după ce s-a calificat în semifinalele Campionatului European U21 2019. România are 4 calificări la Jocurile Olimpice, iar cea mai bună clasare a fost un loc 5 în 1964, turneu desfăşurat tot la Tokyo.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare