Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România este pregătită de luptă. Ultimele declaraţii înainte de turneul preolimpic din Muntenegru: „Avem o foame foarte mare de rezultate”

România este pregătită de luptă. Ultimele declaraţii înainte de turneul preolimpic din Muntenegru: „Avem o foame foarte mare de rezultate”

Handbal

Comentarii

Pe 18 martie, delegaţia României va pleca la Podgorica, Muntenegru, unde va avea loc turneul preolimpic.

„Tricolorele” vor întâlni acolo Norvegia (20 martie) şi Muntenegru (21 martie). Primele două clasate în grupa de 3 se vor califica la proba de handbal de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programată între 24 iulie şi 8 august 2021.
Prima partidă, cu Norvegia, se va juca pe 20 martie de la ora 20:30, iar meciul cu Muntenegru va avea loc duminică, 21 martie, începând cu ora 17:00.

Înainte acestor partida, Cristina Laslo, jucătoarea echipei naţionale de handbal feminin, a mărturisit: „E cea mai importantă perioadă şi cele mai importante meciuri din ultima perioadă la naţională. Aceste meciuri eu le aştept de când s-au încheiat jocurile de la Rio pentru echipa naţională în care eu nu am participat. De atunci mi-am dorit să fiu în lotul în care se regăsesc cele care merg pentru a se califica la următoarea olimpiadă. Cel mai important e primul meci, cel cu Norvegia, apoi cel cu Muntenegru în funcţie de rezultatul nostru contra Norvegiei şi bineinţeles ambele sunt cruciale pentru că sunt doar 3 echipe şi nu există loc de greşeală. Noi trebuie să câştigăm şi să ne calificăm pe mâna noastră”.


Întrebată despre naţionala Norvegiei, Laslo a declarat: „Atunci cand le-am batut în 2018, de-atunci au început ele să simtă frica şi puterea României. Chiar dacă ele sunt campioane, mereu când vor juca contra României vor simţi presiune şi vor simţi că noi suntem acolo şi ne dorim să le batem de fiecare dată. În apărare, dacă noi ne vom simţi bine şi ne va ieşi sistemul nu ne va putea învinge nimeni”.
Adi Vasile, selecţionerul echipei naţionale de handbal a României, a vorbit despre turneul preolimpic: „E un vis să pot să fiu antrenorul echipei naţionale şi e un vis să mergem la Tokyo. Norvegia e una din cele mai bune echipe din handbal din ultimii 10 ani. Este o echipă puternică, este echipa considerată favorită la acest turneu. Trebuie să credem extraordinar de mult în şansa noastră şi trebuie să facem tot ce depinde de fiecare dintre noi. Avem o foame foarte mare de rezultate”, a declarat Adi Vasile.

Lotul României pentru turneul preolimpic

Portari: Dumanska, Dedu, Hosu
Extreme stânga: Iuganu, Florica
Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoşer
Centri: Laslo, Buceschi, Pristăviţa; Andreea Popa
Interi dreapta: L. Popa
Extreme dreapta: Moisă, Seraficeanu
Pivoţi: Pintea, Ostase, Băcăoanu

Afla mai multe despre: nationala romaniei de handbalcristina lasloadi vasile 

viewscnt
Articole similare