Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România, exclusă de la Mondialul de rugby! Nici Spania nu merge la turneul final. Decizii drastice luate de World Rugby! Rusia, calificată direct

România, exclusă de la Mondialul de rugby! Nici Spania nu merge la turneul final. Decizii drastice luate de World Rugby! Rusia, calificată direct

Rugby

Comentarii

Selecţionata României de rugby a fost exclusă de la Campionatul Mondial de Rugby din 2019, unde ar fi trebuit să joace în Grupa A, alături de Irlanda, Scoţia, Japonia şi o echipă venită din play-off.

Decizia excluderii nu vine însă ca urmare a scandalului creat la partida Belgia - Spania 18-10, arbitrată de o brigadă din România, în urma căreia "Stejarii" au încheiat Rugby Europe Championship pe locul 2, după Georgia. World Rugby a judecat speţa folosirii  centrului de origine tongană Sione Fakaosilea, care nu ar fi avut drept de joc.

Conform anunţului făcut de World Rugby, Sione Fakaosilea jucase pentru echipa de rugby în 7 a Tongăi şi nu putea fi folosit de România .

  • Sione Faka'osilea a debutat pentru selecţionata României în 2017 şi a strâns 13 partide. În meciurile din Rugby Europe Championship 2018, acesta a reuşit trei eseuri.

Federaţia Română de Rugby s-a apărat în faţa comisiei independente precizând că a făcut demersurile necesare pentru a se asigura că Sione Fakaosilea avea drept de joc. COMUNICAT OFICIAL FRR: "Vom contesta decizia!"

  • În privinţa meciului Belgia - Spania, s-a decis ca rezultatul să rămână neschimbat
  • Decizia World Rugby poate fi contestată în termen de 14 zile!


Spania şi Belgia, excluse şi ele!
Deciziile drastice nu o vizează numai pe România. Spania şi Belgia au fost şi ele depunctate ca urmare a folosirii mai multor jucători ineligibili în timpul turneului Rugby Europe Championship.

O echipă pierde cinci puncte pentru fiecare meci în care foloseşte jucători ineligibili.

Astfel, Rusia va merge direct la Mondialul de Rugby, deşi încheiase grupa de calificare pe locul 4, după Georgia, România şi Spania.

Iar locul de baraj a fost prins de Germania, care încheiase grupa pe ultimul loc, fără să obţină vreun punct.

Pe lângă depunctările dictate împotriva României, Spaniei şi Belgiei, World Rugby a decis şi amendarea celor trei federaţii cu 100.000 de lire sterline, 50.000 de lire sterline, respectiv 125.000 de lire sterline.

Afla mai multe despre: rugbyromaniaexcludere romania 

viewscnt
Articole similare