Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România - Germania 22-24. Colaps: tricolorele pierd dramatic după ce 35 de minute au dominat jocul! Elevele lui Pera ratează sferturile de finală şi calificarea la turneele preolimpice

România - Germania 22-24. Colaps: tricolorele pierd dramatic după ce 35 de minute au dominat jocul! Elevele lui Pera ratează sferturile de finală şi calificarea la turneele preolimpice

Handbal

Comentarii

România a fost învinsă de Germania, scor 24-22, în primul meci din grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin. Tricolorele au condus ostilităţile timp de 35 de minute, dar apoi totul s-a prăbuşit.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă joi, la Herning, de reprezentativa Germaniei, scor 24-22 (9-12), în prima partidă din grupa principală III a Campionatului Mondial. România a ratat orice şansă la sferturi şi, implicit, la calificarea la turneele preolimpice. Căpitanul Cristina Neagu a jucat primele minute la CM, după perioada de recuperare în urma unei accidentări la genunchi.

Principalele marcatoare ale României au fost Buceschi 8 goluri, Pintea 3, Neagu 3, iar din echipa Germaniei s-au remarcat Lott 4 şi Doll 4.

Căpitanul Cristina Neagu a intrat în minutul 19, a pus accentul pe pase decisive, a marcat 3 goluri, însă jocul din repriza secundă al României a fost de nerecunoscut, presărat cu greşeli individuale şi 10 minute fără a marca, astfel că înfrângerea a fost previzibilă. Cea mai bună jucătoare tricoloră a fost portarul Daciana Hosu, cu 13 intervenţii, din care 2 de la 7 metri.



În primul meci al zilei din grupa III, Serbia – Polonia 21-22, iar ultima dispută de joi va fi între liderul Danemarca şi Japonia.

România, care rămâme cu 2 puncte în grupa III, va mai juca două partide, sâmbătă, cu Japonia (ora 16.40), şi în 11 decembrie, cu Polonia (19.00).

Tricolorele s-au calificat în grupele principale ale CM după ce s-au clasat pe locul 2 în grupa preliminară E, în urma rezultatelor: 44-19 cu Chile, 37-28 cu Serbia şi 23-39 cu Danemarca.

Primele două clasate în grupele principale se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate în 12-13 decembrie, urmate de semifinalele din 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera a fost o clasare în primele opt locuri, performanţă care i-ar fi permis să participe apoi la turneele preolimpice din luna aprilie 2024.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Nu a jucat la ediţia precentă a CM şi a anunţat că va fi ultima sa participare şi că speră să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Deţinătoarea trofeului mondial este Norvegia.

LIVE TEXT | România – Germania 22-24

Min. 60 - Final! România pierde dramatic cu Germania după ce a condus ostilităţile timp de 35 de minute.

Min. 58 - Semne de revenire de la tricolore! Bianca Bazaliu a înscris două goluri la rând şi ne-am apropiat la trei goluri de Germania cu două minute înainte de final.

Min. 53 - România vine la 3 goluri cu 7 minute înainte de final.

Min. 48 - Dezastru, România e condusă cu 3 goluri după ce a avut avantaj de trei goluri la pauză! Tricolorele nu mai contează în atac.

Min. 42 - Egalitate! România a picat moral şi a început să rateze pe bandă rulantă, cu portarul nemţoaicelor în mare formă.

Min. 36 - Totul merge bine pentru România şi startul reprizei secunde! Cristina Neagu îşi intră în mână, nemţoaicele nu se descurcă deloc bine în atac.

Min. 31 - A început repriza a doua.

Min. 30 - Pauză.

Min. 28 - Germania a ratat ultimele cinci atacuri, Cristina Neagu marchează primul gol la Mondial. 4 goluri diferenţă în favoarea României, 11-7.

Min. 23 - Se diminuează diferenţa de goluri! A mai rămas un gol avantaj pentru România, după mai multe atacuri ezitante ale elevelor lui Florentin Pera.

Min. 19 - Cristina Neagu pentru prima dată pe teren la acest Campionat Mondial.

Min. 16 - Germania reduce din diferenţă, acum România conduce cu doar două goluri. Lansată de Hossu pe contraatac, Nicoleta Dincă a ratat din apropiere, incomodată şi de o adversară.

Min. 10 - Se menţine diferenţa de tre goluri în favoarea României, 6-3. Nemţoaicele au ratat mai multe şuturi spre poarta tricolorelor.

Min. 5 - România conduce în startul partidei! Deşi Germania a deschis scorul, tricolorele lui Florentin Pera au reuşit să revină şi să preia conducerea.

Min. 1 - A început meciul.


România - Germania, programat de la ora 19:00, este primul meci din grupele principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Echipa antrenată de Florentin Pera are nevoie de victorie pentru a spera la calificarea în sferturile competiţiei.

  • Pentru a obţine biletul pentru Turneul Preolimpic, naţionala noastră trebuie să încheie între primele 7 naţionale la Mondial.

Germania a câştigat Grupa F cu punctaj maxim, astfel că în acest moment este una dintre cele două favorite din Grupa 3, alături de Danemarca, pentru calificarea în sferturile de finală. În timp ce, în prima partidă din cadrul competiţiei, România a trecut fără drept de apel de Chile, scor 44-19. A urmat apoi succesul fără probleme cu Serbia, scor 37-28, dar a fost serios zdruncinată în ultimul joc din Grupa E de Danemarca, fiind învinsă cu 39-23. 

Programul zilei la CM de handbal feminin 2023

Chile - Iran, 14:00 

Muntenegru - Croaţia, 16:30

Serbia - Polonia, 16:30

China - Paraguay, 16:30

Germania - România, 19:00

Senegal - Ungaria, 19:00

Groenlanda - Islanda, 19:00

Danemarca - Japonia, 21:30

Suedia - Camerun, 21:30

Afla mai multe despre: româniagermaniacm 

viewscnt
Articole similare